Klassisk gullasch
Gullasch, eller gullash som mange staver det, er en nem gæsteret, der kan laves dagen i forvejen - det bliver den faktisk kun bedre af. Gryderetten stammer oprindeligt fra Ungarn, og er krydret som en klassisk gullasch med paprika, chili og kommen. Vi serverer gullaschen med fraiche, som et dejligt kølende modspil, og med brød, så I kan "søbe" den lækre sauce op. Det er også godt med kogte kartofler eller kartoffelmos til gullaschen.
Ingredienser
Gullasch
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Kalvebov i mundrette tern
|
|
3 spsk
Mild paprika
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
|
1
Rød chilipeber
|
|
1 tsk
Kommen
|
|
400 g
Skrællede kartofler i tern
|
|
1
Rød peberfrugt i store tern (ca. 150 g)
|
|
3 stilke
Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
|
|
2
Gulerødder i tern (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
240 g
Landbrød
|
Sådan gør du
Gullasch
Du kan udelade chili og kommen, hvis du vil tilberede en mere børnevenlig version af gullaschen. Chilien gør den stærk. Kommensfrøene smager ikke voldsomt igennem, men giver en god bund i retten og er med til at give den klassiske smag. Er du stor kommen-fan, kan du i stedet knuse frøene i en morter og komme dem direkte i gullaschen. I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Det skal koge ca. en time ekstra før du tilsætter grøntsager.
Du kan tilsætte ½ liter bouillon til din gullasch, så den bliver mere flydende, og bliver til gullaschsuppe.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9200 kJ / 2199 kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 29,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 47 % | 9,2 g |
Fedt: | 23,7 % | 2,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.