Server gerne kartoffelmos til din gullasch
Du kan udelade chili og kommen, hvis du vil tilberede en mere børnevenlig version af gullaschen. Chilien gør den stærk. Kommensfrøene smager ikke voldsomt igennem, men giver en god bund i retten og er med til at give den klassiske smag. Er du stor kommen-fan, kan du i stedet knuse frøene i en morter og komme dem direkte i gullaschen. I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Det skal koge ca. en time ekstra før du tilsætter grøntsager.
Du kan tilsætte ½ liter bouillon til din gullasch, så den bliver mere flydende, og bliver til gullaschsuppe.
9481 kJ / 2266 kcal
343 kJ / 82 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,8 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 46 % | 9,3 g |
Fedt: | 26,2 % | 2,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
Smør
|
20 g |
---|---|
Grofthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
|
3 |
Store hakkede fed hvidløg
|
2 |
Kalvebov i mundrette tern
|
500 g |
Mild paprika
|
3 spsk |
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
Groft salt
|
1½ tsk |
Vand
|
3 dl |
Rød chilipeber
|
1 |
Kommen
|
1 tsk |
Skrællede kartofler i tern
|
400 g |
Rød peberfrugt i store tern (ca. 150 g)
|
1 |
Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
|
3 stilke |
Gulerødder i tern (ca. 100 g)
|
2 |
Groft salt
|
1 tsk |
2 dl | |
Landbrød
|
240 g |