Klassisk gullasch

Klassisk gullasch

60+ min Hovedret

Gullasch, eller gullash som mange staver det, er en nem gæsteret, der kan laves dagen i forvejen - det bliver den faktisk kun bedre af. Gryderetten stammer oprindeligt fra Ungarn, og er krydret som en klassisk gullasch med paprika, chili og kommen. Vi serverer gullaschen med fraiche, som et dejligt kølende modspil, og med brød, så I kan "søbe" den lækre sauce op. Det er også godt med kogte kartofler eller kartoffelmos til gullaschen.

Mere inspiration

Server gerne kartoffelmos til din gullasch

Velbekomme!
Tips

Du kan udelade chili og kommen, hvis du vil tilberede en mere børnevenlig version af gullaschen. Chilien gør den stærk. Kommensfrøene smager ikke voldsomt igennem, men giver en god bund i retten og er med til at give den klassiske smag. Er du stor kommen-fan, kan du i stedet knuse frøene i en morter og komme dem direkte i gullaschen. I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Det skal koge ca. en time ekstra før du tilsætter grøntsager.

Tilberedningstip

Du kan tilsætte ½ liter bouillon til din gullasch, så den bliver mere flydende, og bliver til gullaschsuppe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9775 kJ / 2336 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 47 % 9,8 g
Fedt: 25,7 % 2,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser