Gullasch

Bedømmelse

(58 vurderinger)

60+ min

Gullasch - eller gullash som mange staver det - er en nem gæsteret, der kan laves dagen i forvejen. Retten stammer oprindeligt fra Ungarn. Server denne kalvegullasch med kogte kartofler eller kartoffelmos til.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 250 g hakket zittauerløg
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 dl kalvebouillon
  • 2 spsk edelsüsspaprika
  • 1 tsk tørret frisk timian
  • 800 magert kalvekød i tern
  • 200 g Buko® Pikant Light Pikant Light
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • frisk, hakket kruspersille

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og kog ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til vinen er kogt væk. Drys hvedemel i under omrøring. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt paprika, timian og bring blandingen i kog. Vend kødet i og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 1½ time eller til kødet er mørt. Rør af og til. Rør ost i og tilsæt salt og peber. Smag til og server kalvegullaschen med hakket persille og kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: