Du kan udelade chili og kommen, hvis du vil tilberede en mere børnevenlig version af gullaschen. Chilien gør den stærk. Kommensfrøene smager ikke voldsomt igennem, men giver en god bund i retten og er med til at give den klassiske smag. Er du stor kommen-fan, kan du i stedet knuse frøene i en morter og komme dem direkte i gullaschen. I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Det skal koge ca. en time ekstra før du tilsætter grøntsager.
Du kan tilsætte ½ liter bouillon til din gullasch, så den bliver mere flydende, og bliver til gullaschsuppe.
9222 kJ / 2204 kcal
333 kJ / 80 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 29,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46,9 % | 9,2 g |
Fedt: | 23,8 % | 2,1 g |
Server gerne kartoffelmos til din gullasch
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Kalvebov i mundrette tern
|
|
3 spsk
Mild paprika
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
|
1
Rød chilipeber
|
|
1 tsk
Kommen
|
|
400 g
Skrællede kartofler i tern
|
|
1
Rød peberfrugt i store tern (ca. 150 g)
|
|
3 stilke
Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
|
|
2
Gulerødder i tern (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
240 g
Landbrød
|