Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

60+ min
Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret. Server gullasch med cremefraiche og lækkert brød til.

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern, ca. 1 x 1 cm og svits halvdelen i gyldent smør i en gryde. Tag dem op og svits resten. Kom alt kødet i gryden og tilsæt løgene. Svits dem med i ca. 3 min.
  • Tilsæt øvrige ingredienser (undtagen kartofler og flødeost).
  • Bring suppen i kog og skum den. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til kødet er næsten mørt.
  • Tilsæt kartoffeltern og flødeost og kog suppen videre til kartofler og kød er mørt, ca. 15 min. Smag suppen til.
  • Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server cremefraiche, persille og brød til suppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12618 kJ / 3016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24 % 5 g
Kulhydrat: 45,5 % 9,5 g
Fedt: 30,5 % 2,9 g

Ingredienser

Skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
500 g
Smør
25 g
Grofthakkede zittauerløg
2
Oksebouillon
1½ liter
Mild paprika
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
1 dåse
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Kartofler i tern
600 g
Pikant flødeost
100 g
Creme fraiche
2 dl
Frisk, hakket kruspersille
1½ dl
Tilbehør
Landbrød
360 g