Gullaschsuppe

Bedømmelse

(31 vurderinger)

60+ min

Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1½ liter oksebouillon
  • 2 spsk edelsüsspaprika
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g kartofler i tern
  • 100 g Buko® Garli Garli

Tilbehør:

  • 360 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern, ca. 1 x 1 cm og svits halvdelen i gyldent smør i en gryde. Tag dem op og svits resten. Kom alt kødet i gryden og tilsæt løgene. Svits dem med i ca. 3 min. Tilsæt øvrige ingredienser (undtagen kartofler og flødeost). Bring suppen i kog og skum den. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til kødet er næsten mørt. Tilsæt kartoffeltern og flødeost og kog suppen videre til kartofler og kød er mørt, ca. 15 min. Smag suppen til.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk fraiche i hver tallerken og drys persille over.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: