Gullaschsuppe
60+ min

Gullaschsuppe

Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gullaschsuppe

Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret.

Antal portioner
  • 500 g skært oksekød (inderlår, bov eller klump)
  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 1½ liter oksebouillon
  • 2 spsk edelsüsspaprika
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g kartofler i tern
  • 100 g Buko® Garli

Tilbehør:

  • 360 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern, ca. 1 x 1 cm og svits halvdelen i gyldent smør i en gryde. Tag dem op og svits resten. Kom alt kødet i gryden og tilsæt løgene. Svits dem med i ca. 3 min. Tilsæt øvrige ingredienser (undtagen kartofler og flødeost). Bring suppen i kog og skum den. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til kødet er næsten mørt. Tilsæt kartoffeltern og flødeost og kog suppen videre til kartofler og kød er mørt, ca. 15 min. Smag suppen til.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk fraiche i hver tallerken og drys persille over.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print