Rødbedehummus med kikærter
45 min
•
Rødbedehummus er en skøn dip. Brug den smukke pink rødbedehummus som snack til velkomstdrinken med chips og grøntsager til. Eller som "saucen" til en bøf med en lækker salat ved siden af.
Ingredienser
225 g
Bagte eller kogte rødbeder i mindre stykker (ca. 225 g)
|
|
---|---|
1 dåse
Afdryppede kikærter i lage (ca. 225 g)
|
|
2 spsk
Skyr naturel
|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
evt. 3 spsk
Vand eller kikærtelage, hvis hummussen er for fast
|
Pynt
Skyr naturel
|
|
---|---|
Olivenolie
|
|
Sesamfrø
|
|
Valnøddekerner
|
|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Rødbedehummus
Du kan også lave hummussen på kogte eller bagte gulerødder. Rødbederne kan også erstattes med edamamebønner eller ærter. Hvis du ønsker en mere spicy hummus, så tilsæt lidt chili og skru op for krydderierne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1351 kJ / 323 kcal
Næringsindhold pr. 100g
248 kJ / 59 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 22,9 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 69,5 % | 10,1 g |
Fedt: | 7,6 % | 0,5 g |