Rødbedehummus med kikærter

Rødbedehummus med kikærter

45 min
Rødbedehummus er en skøn dip. Brug den smukke pink rødbedehummus som snack til velkomstdrinken med chips og grøntsager til. Eller som "saucen" til en bøf med en lækker salat ved siden af.

Sådan gør du

Rødbedehummus
  • Kom rødbeder, kikærter, skyr og hvidløg i en skål og blend det til en cremet hummus.
  • Tilsæt citronsaft, spidskommen, salt og peber.
  • Smag til og server hummusen pyntet med skyr, olivenolie, sesamfrø, valnødder og timian.
Velbekomme!
Tips

Du kan også lave hummussen på kogte eller bagte gulerødder. Rødbederne kan også erstattes med edamamebønner eller ærter. Hvis du ønsker en mere spicy hummus, så tilsæt lidt chili og skru op for krydderierne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1351 kJ / 323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

248 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 22,9 % 3,3 g
Kulhydrat: 69,5 % 10,1 g
Fedt: 7,6 % 0,5 g

Ingredienser

Bagte eller kogte rødbeder i mindre stykker (ca. 225 g)
225 g
Afdryppede kikærter i saltlage (ca. 225 g)
1 dåse
2 spsk
Små fed hvidløg
2
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Stødt spidskommen
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Vand eller kikærtelage, hvis hummussen er for fast
evt. 3 spsk
Pynt
Olivenolie
Sesamfrø
Valnøddekerner
Frisk timian