Rødbedehummus med kikærter

Rødbedehummus med kikærter

45 min
Rødbedehummus er en skøn dip. Brug den smukke pink rødbedehummus som snack til velkomstdrinken med chips og grøntsager til. Eller som "saucen" til en bøf med en lækker salat ved siden af.

Sådan gør du

Rødbedehummus
  • Kom rødbeder, kikærter, skyr og hvidløg i en skål og blend det til en cremet hummus.
  • Tilsæt citronsaft, spidskommen, salt og peber.
  • Smag til og server hummusen pyntet med skyr, olivenolie, sesamfrø, valnødder og timian.

Du kan også lave hummussen på kogte eller bagte gulerødder. Rødbederne kan også erstattes med edamamebønner eller ærter. Hvis du ønsker en mere spicy hummus, så tilsæt lidt chili og skru op for krydderierne.

Energiindhold for hele retten:

1351 kJ / 323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

248 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 22,9 % 3,3 g
Kulhydrat: 69,5 % 10,1 g
Fedt: 7,6 % 0,5 g

Ingredienser

225 g Bagte eller kogte rødbeder i mindre stykker (ca. 225 g)
1 dåse Afdryppede kikærter i lage (ca. 225 g)
2 spsk Skyr naturel
2 Små fed hvidløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
evt. 3 spsk Vand eller kikærtelage, hvis hummussen er for fast
Pynt
Skyr naturel
Olivenolie
Sesamfrø
Valnøddekerner
Frisk timian
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk