Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush - auberginedip

60+ min
Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel.
  • Bag auberginerne midt i ovnen.
  • Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne).
  • Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til en ensartet dip.
  • Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til. Pynt baba ganoush med et drys chiliflager og persille. Server med lune fladbrød.
Tip

Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4069 kJ / 973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

645 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 38,7 % 14,7 g
Fedt: 50,6 % 8,8 g
Mere inspiration

Endnu en skøn dip - kan sagtens serveres sammen med baba ganoush.

Hummus
15 min
Hummus
(27)

Ingredienser

Auberginer
2
Små knuste fed hvidløg
2
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Olivenolie
2 spsk
Tahin
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Lune fladbrød, skåret i trekanter
2
Pynt
Tørrede chiliflager
Bredbladet persille