Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush - auberginedip

60+ min
Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.

Sådan gør du

  • Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel.
  • Bag auberginerne midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne).
  • Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til en ensartet dip.
  • Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til. Pynt baba ganoush med et drys chiliflager og persille. Server med lune fladbrød.

Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.

Energiindhold for hele retten:

4207 kJ / 1005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 11,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 11,3 g
Fedt: 49,2 % 6,5 g
Mere inspiration

Endnu en skøn dip - kan sagtens serveres sammen med baba ganoush.

Hummus
15 min
Hummus
(31)

Ingredienser

2 Auberginer
2 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Olivenolie
3 spsk Tahin
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 Lune fladbrød, skåret i trekanter
Pynt
Tørrede chiliflager
Bredbladet persille