Baba ghanoush - auberginedip
60+ min

Baba ghanoush - auberginedip

Smager godt som dip til sprøde grøntsager og brødstænger.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Baba ghanoush - auberginedip

Smager godt som dip til sprøde grøntsager og brødstænger.

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk tahin (ristet sesampasta)
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 2 gulerødder i stave
  • 2 lune arabiske fladbrød

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel. Bag auberginerne midt i ovnen. Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne). Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til dippen er sammenhængende, men alligevel ikke for finthakket. Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server den kolde auberginedip med grøntsager og pitabrød.

Tip

Tahin kan udelades.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 51 %
Print