Baba ghanoush - auberginedip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Smager godt som dip til sprøde grøntsager og brødstænger.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk tahin (ristet sesampasta)
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 2 gulerødder i stave
  • 2 lune arabiske fladbrød

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel. Bag auberginerne midt i ovnen. Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne). Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til dippen er sammenhængende, men alligevel ikke for finthakket. Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server den kolde auberginedip med grøntsager og pitabrød.

Tip

Tahin kan udelades.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 51 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: