Baba ghanoush - auberginedip

Bedømmelse

(34 vurderinger)

60+ min

Smager godt som dip til sprøde grøntsager og brødstænger.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk tahin (ristet sesampasta)
  • 2 spsk hakkede friske mynteblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 2 gulerødder i stave
  • 2 lune arabiske fladbrød

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel. Bag auberginerne midt i ovnen. Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne). Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til dippen er sammenhængende, men alligevel ikke for finthakket. Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server den kolde auberginedip med grøntsager og pitabrød.

Tip

Tahin kan udelades.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 51 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: