Ajvar-dip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. Server dippen til salat, brød, snacks eller kød.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • frisk, finthakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Prik auberginen med en gaffel og bag den midt i ovnen på en plade med bagepapir - til den er blød. Befri peberfrugterne for frøstol og stilk og skær dem i kvarte. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen. Lad dem køle af under et viskestykke. Halvér auberginen og skrab kødet ud i en skål. Mos det groft med en gaffel. Pil skindet af de bagte peberfrugter. Blend peberfrugterne med en stavblender. Bland de to slags mos og tilsæt hvidløg, yoghurt, citronsaft, olie, salt og peber. Smag til.

Smuldr osten, hak de sorte oliven groft og bland det sammen.

Anret ajvar-dippen på et fladt fad og drys osteblandingen på. Pynt med persille.

Bagetid

Ca. 40 min ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 10 min. - eller til skindet er sort.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: