Ajvar-dip
1 time
•
Arbejdstid: 20 min
•
Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. I denne opskrift får du smagen af orienten og sydlige himmelstrøg. De grillede peberfrugter giver dippen dybde og karakter. Ajvar-dippen som stammer fra Balkan, er for længst nået til Danmark og passer rigtig godt til vores moderne køkken. Server dippen til salat eller brød. Som dyppelse til friske grøntsagsstave, som snacks eller til dit kød.
Ingredienser
Ajvar-dip
1
Aubergine
|
|
---|---|
3
Røde peberfrugter
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
2 spsk
Yoghurt naturel
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
75 g
Grofthakkede oliven uden sten
|
Pynt
Finthakket persille
|
---|
Sådan gør du
Ajvar-dip
Hvis du ønsker en mere glat pure, blender du den selvfølgelig bare i længere tid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3641 kJ / 870 kcal
Næringsindhold pr. 100g
337 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 20,1 % | 4 g |
Kulhydrat: | 14,8 % | 2,9 g |
Fedt: | 65,1 % | 5,9 g |