Ajvar-dip

Ajvar-dip

1 time
Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. I denne opskrift får du smagen af orienten og sydlige himmelstrøg. De grillede peberfrugter giver dippen dybde og karakter. Ajvar-dippen som stammer fra Balkan, er for længst nået til Danmark og passer rigtig godt til vores moderne køkken. Server dippen til salat eller brød. Som dyppelse til friske grøntsagsstave, som snacks eller til dit kød.

Sådan gør du

Ajvar-dip
  • Prik auberginen med en gaffel og bag den midt i ovnen på en plade med bagepapir - ca. 40 min ved 200° - traditionel ovn - til den er blød.
  • Befri peberfrugterne for frøstol og stilk og skær dem i kvarte.
  • Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen i ca. 10 min. - eller til skindet er sort. Lad dem køle af under et viskestykke.
  • Halvér auberginen og skrab kødet ud i en skål. Mos det groft med en gaffel.
  • Pil skindet af de bagte peberfrugter. Blend peberfrugterne med en stavblender.
  • Bland de to slags mos og tilsæt hvidløg, yoghurt, citronsaft, olie, salt og peber. Smag til.
  • Smuldr osten og hak de sorte oliven groft.
  • Anret ajvar-dippen på et fladt fad og drys smuldret ost og oliven. Pynt med persille.

Hvis du ønsker en mere glat pure, blender du den selvfølgelig bare i længere tid.

Energiindhold for hele retten:

3641 kJ / 870 kcal

Næringsindhold pr. 100g

337 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 20,1 % 4 g
Kulhydrat: 14,8 % 2,9 g
Fedt: 65,1 % 5,9 g
Mere inspiration

Endnu en skøn sauce, dip - chilipasta til at sætte smag på lidt af hvert.

Ingredienser

Ajvar-dip
1 Aubergine
3 Røde peberfrugter
1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Yoghurt naturel
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern
75 g Grofthakkede sorte oliven uden sten
Pynt
Frisk, finthakket kruspersille