Ajvar-dip

Ajvar-dip

60+ min
Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. Smagen af orienten og sydenlige himmelstrøg. De grillede peberfrugter giver dippen dybde og karakter. Ajvar-dippen som stammer fra Balkan, er for længst nået til Danmark og passer rigtig til vores moderne køkken. Server dippen til salat eller brød. Som byppelse til friske grøntsagsstave, som snacks eller til dit kød.

Sådan gør du

Ajvar-dip
  • Prik auberginen med en gaffel og bag den midt i ovnen på en plade med bagepapir - til den er blød.
  • Befri peberfrugterne for frøstol og stilk og skær dem i kvarte. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen.
  • Lad dem køle af under et viskestykke.
  • Halvér auberginen og skrab kødet ud i en skål. Mos det groft med en gaffel.
  • Pil skindet af de bagte peberfrugter. Blend peberfrugterne med en stavblender.
  • Bland de to slags mos og tilsæt hvidløg, yoghurt, citronsaft, olie, salt og peber. Smag til.
  • Smuldr osten og hak de sorte oliven groft.
  • Anret ajvar-dippen på et fladt fad og drys smuldret ost og oliven. Pynt med persille.
Bagetid
  • Ca. 40 min ved 200° - traditionel ovn.
Grill
  • Ca. 10 min. - eller til skindet er sort.
Mere inspiration

Endnu en skøn sauce, dip - chilipasta til at sætte smag på lidt af hvert.

Velbekomme!
Tip

Hvis du ønsker en mere glat pure, blender du den selvfølgelig bare i længere tid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3605 kJ / 862 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 19,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 13,8 % 3 g
Fedt: 66,4 % 6,7 g

Ingredienser

Ajvar-dip
Aubergine
1
Røde peberfrugter
3
Lille knust fed hvidløg
1
2 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Olivenolie
½ spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
200 g
Grofthakkede sorte oliven uden sten
75 g
Pynt
Frisk, finthakket kruspersille