Chilipasta

Chilipasta

Prøv denne opskrift på chilipasta - en uundværlig smagsgiver til retter, der har godt af lidt spark. Brug den i dine røræg, wraps og wokretter. Chilipasta findes i mange udgaver, men i denne har vi lagt vægt på, at du får en stærk chilipasta, der også har en bund af umami. Chilipasta bliver måske fast inventar i dit køleskab, så lav dobbeltportion, når du er i gang.

Sådan gør du

Chilipasta
  • Lad olien blive varm i en pande og svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og steg chilipastaen i yderligere ca. 3 min, til den har en passende konsistens.
  • Smag til.
  • Kom den færdige chilipasta på rene glas, der evt. er skyllet med atamon.

Du kan blende din chilipasta, hvis du ønsker en finere konsistens.

Energiindhold for hele retten:

1352 kJ / 323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,7 % 14,7 g
Fedt: 39,1 % 5 g
Mere inspiration

Brug gerne chilipasta til disse skønne og nemme hjemmelavede kopnudler.

Ingredienser

Chilipasta
1 spsk Olie
2 Finthakkede løg (ca. ca. 100 g)
4 Finthakkede fed hvidløg
2 spsk Sambal oelek
1½ spsk Mørk balsamicoeddike
1½ spsk Sukker
1 spsk Sojasauce
1 spsk Fiskesauce
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk