Kartofler en papillotes med aspargessalat

Kartofler en papillotes med aspargessalat

45 min
En papillotes betyder papirsvøb på fransk. Indpakningen holder på fugt og aroma, der til gengæld frigives for fuld kraft, når pakken åbnes på tallerkenen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kartofler en papillotes
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Bring dem i kog og kog i ca. 4 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Bland kikærter og forkogte kartofler godt med citronpeber. Fordel kikærter, kartofler, radiser, forårsløg og spinat på 4 stykker bagepapir (ca. 38 x 42 cm). Drys med salt og fordel osten. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fyldet. Sno hver ende og bøj dem op. Læg kartoffelpakkerne i ovnens bradepande og bag dem midt i ovnen.
Aspargessalat
  • Lad en grillpande blive godt varm. Vend aspargesene i olie og grill dem i ca. 3 min. Kom spidskålen i et fad og bland den med dildkviste og forårsløgtop. Læg de grillede asparges på toppen og drys med salt. Server aspargessalaten sammen med kartofler en papillotes (man pakker selv ud ved bordet).

Du kan bage kartofler og grøntsager på en grill ved indirekte varme - så skal du pakke dem ind i alufolie.

Energiindhold for hele retten:

10260 kJ / 2452 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,2 % 2,8 g
Kulhydrat: 51,1 % 8,9 g
Fedt: 32,7 % 2,6 g

Ingredienser

Kartofler en papillotes
1 kg Skrubbede eller skrabede små nye kartofler i halve
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1 dåse Kikærter i lage (ca. 400 g)
2 tsk Citronpeber
150 g Radiser i halve eller kvarte
1 bundt Forårsløg i korte stykker (ca. 100 g)
100 g Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
Aspargessalat
250 g Rensede grønne asparges
1 tsk Rapsolie
250 g Fintsnittet spidskål
2 dl Dildkviste
1 dl top af forårsløg i tynde ringe
½ tsk Groft salt