Kartofler en papillotes med aspargessalat

Kartofler en papillotes med aspargessalat

45 min
En papillotes betyder papirsvøb på fransk. Indpakningen holder på fugt og aroma, der til gengæld frigives for fuld kraft, når pakken åbnes på tallerkenen.

Sådan gør du

Kartofler en papillotes
  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Bring dem i kog og kog i ca. 4 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Bland kikærter og forkogte kartofler godt med citronpeber. Fordel kikærter, kartofler, radiser, forårsløg og spinat på 4 stykker bagepapir (ca. 38 x 42 cm). Drys med salt og fordel osten. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fyldet. Sno hver ende og bøj dem op. Læg kartoffelpakkerne i ovnens bradepande og bag dem midt i ovnen.
Aspargessalat
  • Lad en grillpande blive godt varm. Vend aspargesene i olie og grill dem i ca. 3 min. Kom spidskålen i et fad og bland den med dildkviste og forårsløgtop. Læg de grillede asparges på toppen og drys med salt. Server aspargessalaten sammen med kartofler en papillotes (man pakker selv ud ved bordet).
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan bage kartofler og grøntsager på en grill ved indirekte varme - så skal du pakke dem ind i alufolie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10324 kJ / 2467 kcal

Næringsindhold pr. 100g

298 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 16 % 2,8 g
Kulhydrat: 51,4 % 9 g
Fedt: 32,6 % 2,6 g

Ingredienser

Kartofler en papillotes
Skrubbede eller skrabede små nye kartofler i halve
1 kg
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Citronpeber
2 tsk
Radiser i halve eller kvarte
150 g
Forårsløg i korte stykker (ca. 100 g)
1 bundt
Skyllede babyspinatblade
100 g
Groft salt
½ tsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Aspargessalat
Rensede grønne asparges
250 g
Rapsolie
1 tsk
Fintsnittet spidskål
250 g
Friske dildkviste
2 dl
1 dl top af forårsløg i tynde ringe
Groft salt
½ tsk