Karbonader med lun grøn urtesauce
30 min

Karbonader med lun grøn urtesauce

En dejlig ret. På en gang traditionel: Karbonader, stuvede grøntsager og kartofler. Og moderne: Lufttørret skinke, ukrudt og mager madlavningsfløde.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karbonader med lun grøn urtesauce

En dejlig ret. På en gang traditionel: Karbonader, stuvede grøntsager og kartofler. Og moderne: Lufttørret skinke, ukrudt og mager madlavningsfløde.

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 skiver lufttørret skinke (ca. 25 g)
  • 25 g smør

Lun grøn urtesauce

  • 1 agurk (ca. 350 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 rødløg (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g grønne asparges i mundrette bidder
  • ½ dl skvalderkål, brændenældeskud eller blandede krydderurter, fx kørvel, dild og persille

Pynt

  • ½ dl skvalderkål eller lidt af de urter du har valgt til urtesaucen

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Karbonader

Form kødet til 4 karbonader og drys med salt og peber. Del skinkeskiverne på langs og vikl en halv skive rundt om hver karbonade. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg ca. 4 min. på hver side. Tag karbonaderne op og hold dem varme.

Lun grøn urtesauce

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mundrette bidder. Kom fløde, løg, salt og peber i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Skru op til kraftig varme og kom asparges (gem hovederne) og agurk i fløden. Bring saucen i kog og tilsæt aspargeshoveder og ukrudt eller krydderurter. Smag til. Server den lune, grønne urtesauce sammen med de varme karbonader og kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print