Karbonader med lun grøn urtesauce

Karbonader med lun grøn urtesauce

30 min
Traditionelle karbonader med stuvede grøntsager og kartofler - men twistet med lufttørret skinke, ukrudt og madlavningsfløde.

Sådan gør du

Karbonader
  • Form kødet til 4 karbonader og drys med salt og peber. Del skinkeskiverne på langs og vikl en halv skive rundt om hver karbonade. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg ca. 4 min. på hver side. Tag karbonaderne op og hold dem varme.
Lun grøn urtesauce
  • Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mundrette bidder. Kom fløde, løg, salt og peber i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Skru op til kraftig varme og kom asparges (gem hovederne) og agurk i fløden. Bring saucen i kog og tilsæt aspargeshoveder og ukrudt eller krydderurter. Smag til. Server den lune, grønne urtesauce sammen med de varme karbonader og kartofler.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8413 kJ / 2011 kcal

Næringsindhold pr. 100g

352 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 42,6 % 8,8 g
Fedt: 31,3 % 3 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Karbonader
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
400 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Lufttørret skinke (ca. 25 g)
2 skiver
Smør
25 g
Lun grøn urtesauce
Agurk (ca. 350 g)
1
2½ dl
Rødløg (ca. 200 g)
2
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Grønne asparges i mundrette bidder
200 g
Skvalderkål, brændenældeskud eller blandede krydderurter, fx kørvel, dild og persille
½ dl
Pynt
Skvalderkål eller lidt af de urter du har valgt til urtesaucen
½ dl
Tilbehør
Kartofler - koges
1 kg