Karbonader med lun grøn urtesauce

30 min
Karbonader med lun grøn urtesauce

Traditionelle karbonader med stuvede grøntsager og kartofler - men twistet med lufttørret skinke, skvalderkål/ukrudt og madlavningsfløde.

Ingredienser

Karbonader

400 g Hakket grisekød
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Lufttørret skinke (ca. 25 g)
25 g Smør

Lun grøn urtesauce

1 Agurk (ca. 350 g)
2½ dl Madlavningsfløde
2 Rødløg (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Grønne asparges i mundrette bidder
½ dl Skvalderkål, brændenældeskud eller blandede krydderurter, fx kørvel, dild og persille

Pynt

½ dl Skvalderkål eller lidt af de urter du har valgt til urtesaucen

Tilbehør

1 kg Kartofler - koges

Sådan gør du

Karbonader

  • Form kødet til 4 karbonader og drys med salt og peber. Del skinkeskiverne på langs og vikl en halv skive rundt om hver karbonade.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg ca. 4 min. på hver side. Tag karbonaderne op og hold dem varme.

Lun grøn urtesauce

  • Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mundrette bidder.
  • Kom fløde, løg, salt og peber i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 1 min.
  • Skru op til kraftig varme og kom asparges (gem hovederne) og agurk i fløden.
  • Bring saucen i kog og tilsæt aspargeshoveder, skvalderkål og/eller krydderurter. Smag til.
  • Server den lune, grønne urtesauce sammen med de varme karbonader og kartofler.
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/karbonader-med-lun-gron-urtesauce/