Karbonader med lun grøn urtesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

En dejlig ret. På en gang traditionel: Karbonader, stuvede grøntsager og kartofler. Og moderne: Lufttørret skinke, ukrudt og mager madlavningsfløde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 skiver lufttørret skinke (ca. 25 g)
  • 25 g smør

Lun grøn urtesauce

  • 1 agurk (ca. 350 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 rødløg (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g grønne asparges i mundrette bidder
  • ½ dl skvalderkål, brændenældeskud eller blandede krydderurter, fx kørvel, dild og persille

Pynt

  • ½ dl skvalderkål eller lidt af de urter du har valgt til urtesaucen

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Karbonader

Form kødet til 4 karbonader og drys med salt og peber. Del skinkeskiverne på langs og vikl en halv skive rundt om hver karbonade. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og steg ca. 4 min. på hver side. Tag karbonaderne op og hold dem varme.

Lun grøn urtesauce

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mundrette bidder. Kom fløde, løg, salt og peber i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Skru op til kraftig varme og kom asparges (gem hovederne) og agurk i fløden. Bring saucen i kog og tilsæt aspargeshoveder og ukrudt eller krydderurter. Smag til. Server den lune, grønne urtesauce sammen med de varme karbonader og kartofler.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag