Ind i mellem rydder vi op i vores opskrifter, og tager op til overvejelse om de stadig er aktuelle. Farsret med kartofler var en af de opskrifter, der var oppe at vende. Men da vi spurgte rundt blandt vores kollegaer, var der ingen tvivl om at farsret med kartofler er en af de opskrifter, der skal være på arla.dk. Selvom den er meget retro og 80'er-agtig, kan den stadig noget, og mange havde gode barndomsminder om, hvor godt det smagte. Og så er farsret med kartofler nem at lave - nærmest en one pot, bare i ovnen. Vi har justeret lidt på krydderierne og lavet opskriften, så den passer til en familie på 4, men ellers er den lige som den altid har været.
En anden herlig klassiker med hakket kød - og her med brun sovs.
Retten kan også tilberedes til 2 personer i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med timian. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.
9323 kJ / 2228 kcal
326 kJ / 78 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 31 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 47,7 % | 9,1 g |
Fedt: | 21,3 % | 1,9 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.