Farsret med kartofler
60+ min

Farsret med kartofler

Farsret med kartofler er nem og lækker ret med magert svinekød. Glæd dig til at sætte tændnerne i denne klassiske farsret.
Fryseegnet
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsret med kartofler

Farsret med kartofler er nem og lækker ret med magert svinekød. Glæd dig til at sætte tændnerne i denne klassiske farsret.

Antal portioner

Fars

  • 200 g magert hakket svinekød, fx skinkekød
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 2 knuste fed hvidløg
  • ½ tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl mælk
  • 2 dl ærter

Kartofler

  • 500 g store kartofler i tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tomater i skiver (ca. 200 g)
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk

Pynt:

  • kviste af kruspersille

Fremgangsmåde:

Fars

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.

Kartofler

Læg kartoflerne i kanten af en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten midt i ovnen

Tip

Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.

Bagetid

55 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print