Retten kan også tilberedes til 2 personer i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med timian. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.
8756 kJ / 2093 kcal
306 kJ / 73 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 31,8 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46,6 % | 8,4 g |
Fedt: | 21,6 % | 1,8 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
400 g
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2
Æg
|
|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
4
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Karry
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Mælk
|
|
250 g
Ærter
|
1 kg
Store kartofler i tern
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Tomater i skiver (ca. 400 g)
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret
|
|
2
Æg
|
|
3 dl
Mælk
|
Kviste af frisk timian
|
---|