Farsret med kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

60+ min

Farsret med kartofler er nem og lækker ret med magert svinekød. Glæd dig til at sætte tændnerne i denne klassiske farsret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Fars

  • 200 g hakket svinekød (ca. 6% fedt), fx skinkekød
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 2 knuste fed hvidløg
  • ½ tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl mælk
  • 2 dl ærter

Kartofler

  • 500 g store kartofler i tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tomater i skiver (ca. 200 g)
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk

Pynt:

  • kviste af kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fars

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.

Kartofler

Læg kartoflerne i kanten af en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten midt i ovnen

Tip

Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.

Bagetid

55 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag