En anden herlig klassiker med hakket kød - og her med brun sovs.
Retten kan også tilberedes til 2 personer i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med timian. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.
8750 kJ / 2091 kcal
306 kJ / 73 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 31,8 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 46,6 % | 8,4 g |
Fedt: | 21,6 % | 1,8 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
|
400 g |
---|---|
Groft salt
|
1½ tsk |
Hvedemel
|
2 spsk |
Æg
|
2 |
Hakkede zittauerløg (ca. 150 g)
|
2 |
Små hakkede fed hvidløg
|
4 |
Ostindisk karry
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Mælk
|
1 dl |
Ærter
|
250 g |
Store kartofler i tern
|
1 kg |
---|---|
Groft salt
|
2 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Tomater i skiver (ca. 400 g)
|
4 |
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret
|
2 spsk |
Æg
|
2 |
Mælk
|
3 dl |
Kviste af frisk timian
|
---|