Farsret med kartofler

Farsret med kartofler

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Ind i mellem rydder vi op i vores opskrifter, og tager op til overvejelse om de stadig er aktuelle. Farsret med kartofler var en af de opskrifter, der var oppe at vende. Men da vi spurgte rundt blandt vores kollegaer, var der ingen tvivl om at farsret med kartofler er en af de opskrifter, der skal være på arla.dk. Selvom den er meget retro og 80'er-agtig, kan den stadig noget, og mange havde gode barndomsminder om, hvor godt det smagte. Og så er farsret med kartofler nem at lave - nærmest en one pot, bare i ovnen. Vi har justeret lidt på krydderierne og lavet opskriften, så den passer til en familie på 4, men ellers er den lige som den altid har været.
https://www.arla.dk/opskrifter/farsret-med-kartofler/

Sådan gør du

Fars
  • Rør kød og salt sammen. Tilsæt mel, æg, løg, hvidløg, karry og peber.
  • Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst.
Kartofler
  • Læg kartoflerne i kanten af et stort ovnfast fad og drys med salt og peber. Læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde.
  • Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med timian.
  • Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne.
  • Bag retten midt i ovnen ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.

Retten kan også tilberedes til 2 personer i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med timian. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.

Energiindhold for hele retten:

8756 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 31,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 46,6 % 8,4 g
Fedt: 21,6 % 1,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Fars
400 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
1½ tsk Groft salt
2 spsk Hvedemel
2 Æg
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
4 Små hakkede fed hvidløg
1 tsk Karry
Friskkværnet peber
1 dl Mælk
250 g Ærter
Kartofler
1 kg Store kartofler i tern
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Tomater i skiver (ca. 400 g)
2 spsk Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret
2 Æg
3 dl Mælk
Pynt:
Kviste af frisk timian