Spidskålspasta med ristede kikærter

Spidskålspasta med ristede kikærter

45 min
De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir og vend dem med olie. Bag kikærterne øverst i ovnen. Fordel græskarkerner og blommer i hver sin side af en anden plade med bagepapir. Bag dem nederst i ovnen, de sidste 5 min. af bagetiden.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den straks tilbage i gryden. Tilsæt pastasauce og spidskål og varm godt igennem. Kom persille i (gem lidt til pynt) og smag til.
  • Bland de bagte kikærter, græskarkerner og blommer med hvidløg og salt. Kom pasta, kål og ostesauce i en stor varm skål lagvis med kikærteblandingen. Server straks.
Bagetid for kikærter
  • Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.
Bagetid for græskarkerner og blommer
  • Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12217 kJ / 2920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

178 kJ / 43 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17 % 1,8 g
Kulhydrat: 57,3 % 6 g
Fedt: 25,7 % 1,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kikærter i saltlage (ca. 800 g)
2 dåser
Olivenolie
1 spsk
Græskarkerner
50 g
Blommer i tern
400 g
Vand
4 liter
Groft salt
4 tsk
Tørret pasta, fx fusilli bucati
300 g
4 dl
Strimlet lilla spidskål eller meget fintstrimlet rødkål
400 g
Blade af bredbladet persille
4 dl
Små finthakkede fed hvidløg
2
Groft salt
1 tsk