Spidskålspasta med ristede kikærter
45 min

Spidskålspasta med ristede kikærter

De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spidskålspasta med ristede kikærter

De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.

Antal portioner
  • 2 dåser kikærter (a ca. 400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g græskarkerner
  • 400 g blommer i tern
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir og vend dem med olie. Bag kikærterne øverst i ovnen. Fordel græskarkerner og blommer i hver sin side af en anden plade med bagepapir. Bag dem nederst i ovnen, de sidste 25 min. af bagetiden.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den straks tilbage i gryden. Tilsæt pastasauce og spidskål og varm godt igennem. Kom persille i (gem lidt til pynt) og smag til.

Bland de bagte kikærter, græskarkerner og blommer med hvidløg og salt. Kom pasta, kål og ostesauce i en stor varm skål lagvis med kikærteblandingen. Server straks.

Bagetid for kikærter

Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 40 min.

Bagetid for græskarkerner og blommer

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %
Print