Spidskålspasta med ristede kikærter

45 min
Spidskålspasta med ristede kikærter

De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.

Ingredienser

2 dåser Kikærter i lage (ca. 800 g)
1 spsk Olivenolie
50 g Græskarkerner
400 g Blommer i tern
4 liter Vand
4 tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx fusilli bucati
4 dl Ostesauce
400 g Strimlet lilla spidskål eller meget fintstrimlet rødkål
4 dl Blade af bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir og vend dem med olie. Bag kikærterne øverst i ovnen, i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min. Fordel græskarkerner og blommer i hver sin side af en anden plade med bagepapir. Bag dem nederst i ovnen, de sidste 5 min. af bagetiden ved 225° - varmluft.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den straks tilbage i gryden. Tilsæt pastasauce og spidskål og varm godt igennem. Kom persille i (gem lidt til pynt) og smag til.
  • Bland de bagte kikærter, græskarkerner og blommer med hvidløg og salt. Kom pasta, kål og ostesauce i en stor varm skål lagvis med kikærteblandingen. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12174 kJ / 2910 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 57,4 % 14,4 g
Fedt: 25,5 % 2,9 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/spidskalspasta-med-ristede-kikarter/