Spidskålspasta med ristede kikærter

Spidskålspasta med ristede kikærter

45 min
De ristede kikærter giver et dejligt, sprødt drys på denne grønne pastaret.

Sådan gør du

Bagetid for kikærter:

Sæt kikærterne i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og bag i ca. 25 min.

Bagetid for græskarkerner og blommer:

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

  • Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel kikærterne på en plade med bagepapir og vend dem med olie. Bag kikærterne øverst i ovnen. Fordel græskarkerner og blommer i hver sin side af en anden plade med bagepapir. Bag dem nederst i ovnen, de sidste 5 min. af bagetiden.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den straks tilbage i gryden. Tilsæt pastasauce og spidskål og varm godt igennem. Kom persille i (gem lidt til pynt) og smag til.
  • Bland de bagte kikærter, græskarkerner og blommer med hvidløg og salt. Kom pasta, kål og ostesauce i en stor varm skål lagvis med kikærteblandingen. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

12180 kJ / 2911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

177 kJ / 42 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,1 % 1,8 g
Kulhydrat: 57,4 % 6 g
Fedt: 25,5 % 1,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

2 dåser Kikærter i lage (ca. 800 g)
1 spsk Olivenolie
50 g Græskarkerner
400 g Blommer i tern
4 liter Vand
4 tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx fusilli bucati
4 dl Ostesauce
400 g Strimlet lilla spidskål eller meget fintstrimlet rødkål
4 dl Blade af bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt