Hvidløgstomater med sprød parmaskinke

Hvidløgstomater med sprød parmaskinke

15 min
Hvidløgstomater er en lækker lille snack som kan serveres til brunch eller som en del af en tapas servering. Hvidløgstomaterne er fyldt med hvidløgsost og toppet med et spejlæg af vagtelæg. Den sprøde parmaskinke giver både knas og salt - og hvidløgstomaterne er virkelig et lækkert bidrag til både brunch og tapas. Og så er de ovenikøbet lynhurtige at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogstomater-med-sprod-parmaskinke/

Sådan gør du

Hvidløgstomater med sprød parmaskinke
  • Skyl og halver tomaterne.
  • Læg dem i en lille bradepande og fordel osten på tomaterne.
  • Del skinkeskiverne og fordel dem på på osten.
  • Grill tomaterne øverst i ovnen - til skinken er gylden og sprød.
Spejlæg
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande.
  • Steg vagtelæggene ved jævn varme i ca. 1½ min. og fordel dem på de bagte tomater.
  • Pynt med basilikum og server straks sammen med ristet brød.
Grill
  • 3-5 min.

Du kan vælge en anden flødeost med den smag, du bedst kan lide - eller røre en naturel flødeost op med dine yndlingskrydderier.

Energiindhold for hele retten:

3205 kJ / 766 kcal

Næringsindhold pr. 100g

533 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,3 % 7 g
Kulhydrat: 29,4 % 9,2 g
Fedt: 48,3 % 7 g

Ingredienser

Hvidløgstomater med sprød parmaskinke
4 Små tomater
50 g Pikant flødeost
4 skiver Parmaskinke
Spejlæg
15 g Smør
8 Vagtelæg
Pynt
Frisk basilikum
Tilbehør
100 g Ristet brød