Skinkebrød
60+ min

Skinkebrød

Lækre brød med pikant skinkefyld - velegnede til madpakken.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skinkebrød

Lækre brød med pikant skinkefyld - velegnede til madpakken.

Antal portioner

Dej

  • 25 g gær
  • 1½ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 125 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede

Fyld

  • 200 g Buko® Pikant Light
  • 150 g kogt røget skinke i strimler
  • 1 dl frisk, klippet purløg
  • 1 spsk hakkede friske oreganoblade
  • 1 spsk hakkede friske timianblade

Pensling

  • sammenpiskede æg

Salat

  • 1 liter hovedsalat i grove stykker
  • 12 små blommetomater på stilk
  • 4 forårsløg
  • ¼ agurk

Fremgangsmåde:

Dej

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 30 x 50 cm).

Fyld

Smør osten ud på hele pladen og fordel herpå skinkestrimler og krydderurter. Luk dejen om fyldet fra den lange side således: Fold først 1/3 af dejen ind over fyldet - og dernæst den anden 1/3. Fold enderne op. Læg skinkebrødet med lukningerne nedad på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og rids brødet. Bag skinkebrødet midt i ovnen.

Salat

Bland salat, tomater, forårsløg og agurk.

Tips

Skinkebrød kan serveres som natmad eller et lunt mellemmåltid.

Skinkebrød kan også serveres som et let aftensmåltid med en fyldig salat til.

Og er der rester så brug dem i madpakken.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 32 %
Print