Skinkebrød

Skinkebrød

60+ min
Fryseegnet
Lækre brød med pikant skinkefyld - velegnede til madpakken.
https://www.arla.dk/opskrifter/skinkebrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 30 x 50 cm).
Fyld
  • Smør osten ud på hele pladen og fordel herpå skinkestrimler og krydderurter. Luk dejen om fyldet fra den lange side således: Fold først 1/3 af dejen ind over fyldet - og dernæst den anden 1/3. Fold enderne op. Læg skinkebrødet med lukningerne nedad på en plade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og rids brødet. Bag skinkebrødet midt i ovnen.
Salat
  • Bland salat, tomater, forårsløg og agurk.

Skinkebrød kan serveres som natmad eller et lunt mellemmåltid. Skinkebrød kan også serveres som et let aftensmåltid med en fyldig salat til. Og er der rester så brug dem i madpakken.

Energiindhold for hele retten:

7264 kJ / 1736 kcal

Næringsindhold pr. 100g

370 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 19,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,9 g
Fedt: 35,2 % 3,5 g

Ingredienser

Dej
25 g Gær
1½ dl Vand - lillefingervarmt
½ spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
125 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
125 g Hvid hvedemel
Fyld
200 g Pikant flødeost
150 g Kogt røget skinke i strimler
1 dl Fintsnittet purløg
1 spsk Hakkede oreganoblade
1 spsk Hakkede timianblade
Pensling
Sammenpisket æg
Salat
1 liter Hovedsalat i grove stykker
12 Små blommetomater på stilk
¾ bundt Forårsløg (ca. 75 g)
¼ Agurk