Pasta med kylling og grønne bønner

Pasta med kylling og grønne bønner

30 min
En hurtig, enkel og cremet pastaret med kylling, bønner og ristede pinjekerner. Pastaretten er velegnet til en klassisk hverdagsret.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kom pastaen i det kogende vand og kog den ved jævn varme i ca. 7 min. Tilsæt bønner og kog i yderligere ca. 3 min. til pastaen er mør, uden at være blød. Tag 2 dl kogevand fra og lad pasta og bønner dryppe af i et dørslag.
  • Fjern skindet på kyllingen, pil kødet af og skær det i mundrette stykker.
  • Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme, tilsæt hvidløg og rist i yderligere ca. 2 min. Kom friskost, de 2 dl kogevand, salt og peber i panden og lad det koge ca. 1 min. Tilsæt kyllingekød, pasta og bønner og vend godt rundt. Kom pastaretten i et fad og drys med basilikumblade og friskkværnet peber.
Energiindhold for hele retten:

10193 kJ / 2436 kcal

Næringsindhold pr. 100g

514 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 24 % 7,3 g
Kulhydrat: 40,4 % 12,2 g
Fedt: 35,6 % 5 g

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx spiraler
350 g Frosne grønne bønner
1 Hel, grillet kylling (ca. 1 kg)
2 spsk Pinjekerner
2 Små, finthakkede fed hvidløg
100 g Pikant flødeost
1 dl Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk basilikum
Friskkværnet peber