Tomatrisotto med svampetopping

Tomatrisotto med svampetopping

30 min
En dejlig cremet risotto med tomat...og på toppen forskellige lækre svampe. En fin vegetarret. Og er du ikke vegetar kan du evt. servere et stykke stegt kød til.

Sådan gør du

Tomatrisotto
  • Rist peberblandingen ved kraftig varme i en tykbundet gryde i ca. 1 min. Kom smør, ris og løg i gryden og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon og lad risene koge ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Vend tomater og salt i og kog risottoen i yderligere ca. 5 min.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist champignonerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt bøgehatte, timian og salt og rist i yderligere ca. 3 min.
Tomatrisotto, fortsat
  • Vend ca. 100 g af osten i risottoen og smag til. Kom risottoen i en varm skål, kom svampeblandingen på toppen og drys med rucola. Server straks sammen med resten af osten - så man selv kan drysse på.
Energiindhold for hele retten:

9472 kJ / 2264 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 52,4 % 13,2 g
Fedt: 32 % 3,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tomatrisotto
1 tsk Friskkværnet 5-peberblanding
10 g Smør
320 g Risottoris (ca. 4 dl)
2 Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
6 dl Grøntsagsbouillon
400 g Cocktailtomater i kvarte
1 tsk Groft salt
10 g Smør
225 g Champignoner i skiver
200 g Rensede bøgehatte eller kantareller
2 spsk Hakket frisk timian
½ tsk Groft salt
Tomatrisotto, fortsat
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
50 g Renset rucolasalat