Tomatrisotto med svampetopping

Tomatrisotto med svampetopping

30 min
En dejlig cremet risotto med tomat...og på toppen forskellige lækre svampe. En fin vegetarret. Og er du ikke vegetar kan du evt. servere et stykke stegt kød til.

Sådan gør du

Tomatrisotto
  • Rist peberblandingen ved kraftig varme i en tykbundet gryde i ca. 1 min. Kom smør, ris og løg i gryden og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon og lad risene koge ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Vend tomater og salt i og kog risottoen i yderligere ca. 5 min.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist champignonerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt bøgehatte, timian og salt og rist i yderligere ca. 3 min.
Tomatrisotto, fortsat
  • Vend ca. 100 g af osten i risottoen og smag til. Kom risottoen i en varm skål, kom svampeblandingen på toppen og drys med rucola. Server straks sammen med resten af osten - så man selv kan drysse på.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9362 kJ / 2238 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 53,1 % 13,3 g
Fedt: 31,4 % 3,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tomatrisotto
Friskkværnet 5-peberblanding
1 tsk
Smør
10 g
Risottoris (ca. 4 dl)
320 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Grøntsagsbouillon
6 dl
Cocktailtomater i kvarte
400 g
Groft salt
1 tsk
Smør
10 g
Champignoner i skiver
225 g
Rensede bøgehatte eller kantareller
200 g
Hakket frisk timian
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Tomatrisotto, fortsat
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Renset rucolasalat
50 g