Tomatrisotto med svampetopping
30 min

Tomatrisotto med svampetopping

En dejlig cremet risotto med tomat...og på toppen forskellige lækre svampe. En fin vegetarret. Og er du ikke vegetar kan du evt. servere et stykke stegt kød til.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatrisotto med svampetopping

En dejlig cremet risotto med tomat...og på toppen forskellige lækre svampe. En fin vegetarret. Og er du ikke vegetar kan du evt. servere et stykke stegt kød til.

Antal portioner

Tomatrisotto

  • 1 tsk friskkværnet 5-peberblanding
  • 10 g smør
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g cocktailtomater i kvarte
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i skiver
  • 200 g rensede bøgehatte eller kantareller
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • ½ tsk groft salt

Tomatrisotto, fortsat

Fremgangsmåde:

Tomatrisotto

Rist peberblandingen ved kraftig varme i en tykbundet gryde i ca. 1 min. Kom smør, ris og løg i gryden og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon og lad risene koge ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Vend tomater og salt i og kog risottoen i yderligere ca. 5 min.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist champignonerne ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt bøgehatte, timian og salt og rist i yderligere ca. 3 min.

Tomatrisotto, fortsat

Vend ca. 100 g af osten i risottoen og smag til. Kom risottoen i en varm skål, kom svampeblandingen på toppen og drys med rucola. Server straks sammen med resten af osten - så man selv kan drysse på.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %
Print