Chokoladegrød

Chokoladegrød

15 min
Start dagen med en chokoladegrød, som smager lidt sødere og luner lidt ekstra. Chokoladegrøden er med havregryn og kakaopulver. Den serveres lun med en portion kølig vaniljeskyr som topping. Choladegrød er hurtig at lave, og du kan bruge den topping, du har lyst til. Velbekomme.

Sådan gør du

Chokoladegrød
  • Bland alle ingredienser i en lille gryde og lad grøden koge i 3 min.
  • Undgå at røre for meget.
Topping
  • Anret den lune grød i skåle.
  • Placer vaniljeskyr med en spiseske og fordel de øvrige toppings i grupper ovenpå.
  • Server straks.
Mere inspiration

Og hvis det bare skal være den klassiske...

Havregrød
15 min
Havregrød
(115)
Velbekomme!
Variation

Erstat ⅓ af havregrynene med rugflager, det giver en god smag og mere fylde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2291 kJ / 548 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 23,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 63,5 % 11,9 g
Fedt: 13 % 1,1 g

Ingredienser

Chokoladegrød
Grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
60 g
Kakaopulver
1 spsk
Fint salt
¼ tsk
Vand
3 dl
Topping
2 dl
Daddel i tern
1
Banan i skiver
1
Hampefrø
1 tsk
Kakaonibs
1 tsk
Pynt
Citronmelisse eller skovsyre