Chokoladegrød

15 min
Chokoladegrød

Start dagen med en chokoladegrød, som smager lidt sødere og luner lidt ekstra. Chokoladegrøden er med havregryn og kakaopulver. Den serveres lun med en portion kølig vaniljeskyr som topping. Choladegrød er hurtig at lave, og du kan bruge den topping, du har lyst til. Velbekomme.

Ingredienser

Chokoladegrød

60 g Grovvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
1 spsk Kakaopulver
¼ tsk Fint salt
3 dl Vand

Topping

2 dl Skyr med vanilje
1 Daddel i tern
1 Banan i skiver
1 tsk Hampefrø
1 tsk Kakaonibs

Pynt

Citronmelisse eller skovsyre

Sådan gør du

Chokoladegrød

  • Bland alle ingredienser i en lille gryde og lad grøden koge i 3 min.
  • Undgå at røre for meget.

Topping

  • Anret den lune grød i skåle.
  • Placer vaniljeskyr med en spiseske og fordel de øvrige toppings i grupper ovenpå.
  • Server straks.

Erstat ⅓ af havregrynene med rugflager, det giver en god smag og mere fylde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2291 kJ / 548 kcal

Næringsindhold pr. 100g

319 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 23,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 63,5 % 11,9 g
Fedt: 13 % 1,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladegrod/