Julegranola
30 min
•
&format=webp)
Granola er en sprød og lækker topping til fx skyr eller yoghurt. Og hjemmelavet granola er hurtig at lave og smager bare bedst! Prøv denne opskrift på julegranola i ovn - som er nem at have med at gøre. Gør julen til noget endnu mere specielt, og start juledagene med denne lækre julegranola, serveret som topping på din yoghurt sammen med appelsinfileter og flydende blomsterhonning. Glædelig jul.
Ingredienser
Granola
2 dl
Grofthakkede usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
2 dl
Smuttede mandler i skiver
|
|
2 dl
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
2 dl
Solsikkekerner
|
|
3 dl
Finvalsede havregryn
|
|
2 tsk
Stødt ingefær
|
|
2 tsk
Stødt kardemomme
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
1 dl
Flydende honning
|
|
50 g
Smeltet smør eller rapsolie
|
2 dl
Tørrede tranebær
|
|
---|---|
75 g
Skiver af tørrede æbler
|
Tørrede tyttebær - kan undlades
½ dl
Vand
|
|
---|---|
1 dl
Sukker
|
|
2 dl
Tyttebær
|
Sådan gør du
Granola
Tørrede tyttebær
Du kan bruge granola i stedet for fx makroner i trifli - og i stedet for ristet rasp i gammeldags æblekage.
Server din julegranola på drænet yoghurt med appelsinfileter og flydende blomsterhonning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18822 kJ / 4498 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1396 kJ / 334 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,3 g |
Protein: | 9,9 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 33,4 % | 27,4 g |
Fedt: | 56,7 % | 21,4 g |
