Hjemmelavede påskeæg

45 min
Hjemmelavede påskeæg

Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.

Ingredienser

200 g Mørk, lys eller hvid chokolade
500 g Marcipan
75 g Blød nougat

Forslag til pynt

Guldstøv
Frysetørrede bær
Kandiserede violer
Finthakkede nødder eller mandler

Sådan gør du

  • Hak chokoladen og smelt den ved svag varme. Skær marcipanen i 20 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 20 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Tip

  • Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15352 kJ / 3669 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2061 kJ / 492 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 7,3 % 8,9 g
Kulhydrat: 43 % 52,1 g
Fedt: 49,7 % 27,7 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavede-paskeag/