Hjemmelavede påskeæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

45 min

Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.

Ingredienser

30 stk. pr portion

Antal portioner

  • 200 g chokolade, fx mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller hvid chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan - fx Mølle Skovly
  • 75 g blød nougat

Forslag til pynt

  • kandiseret viol
  • finthakkede mandel
  • finthakkede usaltet pistacienøddekerne
  • sukkerkugle
  • rosin
  • en lille smule guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak chokoladen og smelt den, ved svag varme, i en skål i vandbad. Skær marcipanen i 30 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 30 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i gryden med chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Tip

Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala fra Sicilien vil være et dejligt lille glas til æggene Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan/makron