Hjemmelavede påskeæg

Bedømmelse

(34 vurderinger)

45 min

Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.

Ingredienser

30 stk. pr portion

Antal portioner
  • 200 g chokolade, fx mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller hvid chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan - fx Mølle Skovly
  • 75 g blød nougat

Forslag til pynt

  • kandiserede violer
  • finthakkede mandler
  • finthakkede pistacienødder
  • sukkerkugler
  • rosiner
  • en lille smule guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak chokoladen og smelt den, ved svag varme, i en skål i vandbad. Skær marcipanen i 30 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 30 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i gryden med chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Tip

Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala fra Sicilien vil være et dejligt lille glas til æggene Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan/makron