Hjemmelavede påskeæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

45 min

Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.

Ingredienser

30 stk. pr portion

Antal portioner
  • 200 g chokolade, fx mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller hvid chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan - fx Mølle Skovly
  • 75 g blød nougat

Forslag til pynt

  • kandiserede violer
  • finthakkede mandler
  • finthakkede usaltede pistacienøddekerner
  • sukkerkugler
  • rosiner
  • en lille smule guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak chokoladen og smelt den, ved svag varme, i en skål i vandbad. Skær marcipanen i 30 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 30 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i gryden med chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Tip

Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala fra Sicilien vil være et dejligt lille glas til æggene Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan/makron