Brusebadsboller
10 timer
•
Arbejdstid: 25 min
•
)
Nemme koldhævede boller når det skal være let at servere nybagte boller til morgenmad. Navnet brusebadsboller hentyder til, at du former bollerne om aftenen og lader dem hæve natten over i køleskabet . Mens du er i brusebad, bager du dem - og på ingen tid er der nybagte boller til morgenmad.
Ingredienser
Aftenen før
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
4 dl
Kold mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
550 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Aftenen før
Næste morgen
Hvis du har for mange brusebadsboller tilbage kan du sagtens fryse dem og spise dem en anden dag. Sæt de afkølede boller i fryseren og tag dem direkte ud fra fryseren i en kold ovn på dagen. Bag boller i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10266 kJ / 2454 kcal
Næringsindhold pr. 100g
993 kJ / 237 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 10,6 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 70,4 % | 41,1 g |
Fedt: | 19 % | 5,1 g |
