Brusebadsboller

Brusebadsboller

60+ min
Nemme koldhævede boller når det skal være let at servere nybagte boller til morgenmad. Navnet brusebadsboller hentyder til, at du former bollerne om aftenen og lader dem hæve natten over i køleskabet . Mens du er i brusebad, bager du dem - og på ingen tid er der nybagte boller til morgenmad.

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt bollerne i en kold ovn på 225° i ca. 25 min. - traditionel ovn.

Aftenen før
  • Smelt smør i en gryde.
  • Kom mælken i en stor skål, tilsæt det smeltet smør og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og hvedemel (hold lidt tilbage). Ælt dejen godt sammen.
  • Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir og dæk dem med husholdningsfilm.
  • Stil bollerne i køleskabet natten over.
Næste morgen
  • Pensl brusebadsbollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Hvis du har for mange brusebadsboller tilbage kan du sagtens fryse dem og spise dem en anden dag. Sæt de afkølede boller i fryseren og tag dem direkte ud fra fryseren i en kold ovn på dagen. Bag boller i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Energiindhold for hele retten:

10266 kJ / 2454 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,6 % 6,2 g
Kulhydrat: 70,4 % 41,1 g
Fedt: 19 % 5,1 g

Ingredienser

Aftenen før
50 g Blødt smør
4 dl Kold mælk
25 g Gær
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
550 g Hvedemel (ca. 4 dl)
Pensling
Sammenpisket æg