Brusebadsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

60+ min

Navnet brusebadsboller henviser til, at du former bollerne om aftenen og lader dem hæve natten over i køleskabet . Mens du er i brusebad, bager du dem....og vupti er der nybagte boller til morgenmad.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

Aftenen før

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Aftenen før

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Stil bollerne i køleskabet natten over.

Næste morgen

Pensl brusebadsbollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200° og bag ca. 25 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde: