Koldhævede boller med kefir, kerner og squash

Koldhævede boller med kefir, kerner og squash

60+ min
Fryseegnet
Lækre saftige koldhævede boller med kefir, kerner og squash. Dejen er hurtigt rørt sammen - og dagen efter bages bollerne direkte fra køleskabet, uden efterhævning. En god fuldkornsbolle til morgenmad, eftermiddagssnack eller til madpakken.
Mere inspiration

Skønne surdejsboller med saftig krumme.

Surdejsboller
60+ min
Surdejsboller
(10)
Velbekomme!
Tip

Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.

Variation

Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2912 kJ / 2912 kcal

Næringsindhold pr. 100g

781 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,5 % 5,7 g
Kulhydrat: 68,5 % 31,5 g
Fedt: 19 % 4 g

Ingredienser