Koldhævede boller med kefir, kerner og squash
&format=webp)
Lækre saftige koldhævede boller med kefir, kerner og squash. Dejen er hurtigt rørt sammen - og dagen efter bages bollerne direkte fra køleskabet, uden efterhævning. En god fuldkornsbolle til morgenmad, eftermiddagssnack eller til madpakken.
Ingredienser
Koldhævede squashboller
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
2½ dl
Kefir eller yoghurt
|
|
10 g
Gær
|
|
150 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 2½ dl)
|
|
500 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Groftrevet grøn squash
|
|
50 g
Græskarkerner
|
Lidt olivenolie - til skål og bord
|
---|
Pynt
4 spsk
Grofthakkede græskarkerner
|
---|
Sådan gør du
Koldhævede squashboller
Bagning af koldhævede boller
Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, kefir, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.
Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12218 kJ / 2920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
783 kJ / 187 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 13,9 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 66,5 % | 30,6 g |
Fedt: | 19,6 % | 4,1 g |
