Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.
Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.
12182 kJ / 2912 kcal
781 kJ / 187 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 12,5 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 68,5 % | 31,5 g |
Fedt: | 19 % | 4 g |