Koldhævede boller med kefir og græskarkerner

Koldhævede boller med kefir og græskarkerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Koldhævede boller med kefir - prøv denne nemme opskrift, hvor kefir er med til at give en sprød krumme og en saftig kerne.

Ingredienser

Ca. 12 boller

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • 2½ dl Arla® kefir Kefir
  • 10 g gær
  • 100 g fuldkornsspeltmel (ca. 1¾ dl)
  • 500 g hvedemel
  • 2½ tsk groft salt
  • 50 g græskarkerner

Pynt

  • grofthakkede græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør vand, kefir, gær, mel og salt sammen i fx en røremaskine. Ælt dejen ved højeste hastighed i ca. 5 min. - til dejen samler sig og er blevet elastisk. Tilsæt græskarkernerne og rør dejen ved laveste hastighed i ca. 15 sek - til kernerne er jævnt fordelt. Læg dejen i en oliesmurt skål og stil den tildækket i køleskabet natten over.

Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld den fugtige dej ud herpå. Skær dejen ud i 12 stykker og drys med grofthakkede græskarkerner. Fordel stykkerne på to plader med bagepapir, og bag dem i ovnen. Lad bollerne afkøle på en rist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: