Koldhævede boller med kefir og græskarkerner
60+ min

Koldhævede boller med kefir og græskarkerner

Koldhævede boller med kefir - prøv denne nemme opskrift, hvor kefir er med til at give en sprød krumme og en saftig kerne.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koldhævede boller med kefir og græskarkerner

Koldhævede boller med kefir - prøv denne nemme opskrift, hvor kefir er med til at give en sprød krumme og en saftig kerne.

Ca. 12 boller

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 2½ dl Arla® kefir
  • 10 g gær
  • 100 g fuldkornsspeltmel (ca. 1¾ dl)
  • 500 g hvedemel
  • 2½ tsk groft salt
  • 50 g græskarkerner

Pynt

  • grofthakkede græskarkerner

Fremgangsmåde:

Rør vand, kefir, gær, mel og salt sammen i fx en røremaskine. Ælt dejen ved højeste hastighed i ca. 5 min. - til dejen samler sig og er blevet elastisk. Tilsæt græskarkernerne og rør dejen ved laveste hastighed i ca. 15 sek - til kernerne er jævnt fordelt. Læg dejen i en oliesmurt skål og stil den tildækket i køleskabet natten over.

Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld den fugtige dejen ud herpå. Skær dejen ud i 12 stykker og drys med grofthakkede græskarkerner. Fordel stykkerne på to plader med bagepapir, og bag dem i ovnen. Lad bollerne afkøle på en rist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11220 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %
Print