Koldhævede boller med kefir, kerner og squash

Koldhævede boller med kefir, kerner og squash

60+ min
Fryseegnet
Lækre saftige koldhævede boller med kefir, kerner og squash. Dejen er hurtigt rørt sammen - og dagen efter bages bollerne direkte fra køleskabet, uden efterhævning. En god fuldkornsbolle til morgenmad, eftermiddagssnack eller til madpakken.

Sådan gør du

Koldhævede squashboller
  • Rør vand, syrnet mejeriprodukt, gær, mel og salt sammen i en røreskål.
  • Ælt dejen i en røremaskine ved højeste hastighed i ca. 5 min. - til dejen samler sig og er blevet elastisk.
  • Tilsæt squash og græskarkerner og rør dejen ved laveste hastighed i ca. 15 sek - til squash og kerner er jævnt fordelt.
  • Læg dejen i en oliesmurt skål og stil den tildækket i køleskabet natten over.
Bagning af koldhævede boller
  • Kom lidt olie på køkkenbordet og hæld den fugtige dej ud herpå.
  • Skær dejen i 12 stykker og "spænd" dem lidt op (drej hver bolle rundt om sig selv nogle gange med en dejspatel).
  • Fordel bollerne på to plader med bagepapir. Drys med grofthakkede græskarkerner og bag dem i ovnen.
  • Lad bollerne afkøle på en rist.
Bagetid
  • Ca. 18 min. ved 225° - varmluft.
Mere inspiration

Skønne surdejsboller med saftig krumme.

Surdejsboller
60+ min
Surdejsboller
(12)
Velbekomme!
Tip

Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.

Variation

Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12133 kJ / 2900 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 14 % 6,4 g
Kulhydrat: 66,6 % 30,5 g
Fedt: 19,4 % 4,1 g

Ingredienser

Koldhævede squashboller
Vand
2½ dl
2½ dl
Gær
10 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 2½ dl)
150 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
500 g
Groft salt
2½ tsk
Groftrevet grøn squash
300 g
Græskarkerner
50 g
Lidt olivenolie - til skål og bord
Pynt
Grofthakkede græskarkerner
4 spsk