Skønne surdejsboller med saftig krumme.
Dejen kan også røres uden en røremaskine, men metoden er lidt anderledes. Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, fuldkornsmel, salt, squash og kerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Lad dejen hæve på køl natten over. Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand og sæt klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og bag dem.
Bollerne kan erstattes revet gulerod, rødbede eller æble sammen med eller i stedet for squash. Græskarkerner kan blandes med eller erstattes af andre typer frø, fx sesam- eller hørfrø.
12133 kJ / 2900 kcal
778 kJ / 186 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 14 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 66,6 % | 30,5 g |
Fedt: | 19,4 % | 4,1 g |
Vand
|
2½ dl |
---|---|
2½ dl | |
Gær
|
10 g |
Fuldkornsspeltmel (ca. 2½ dl)
|
150 g |
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
500 g |
Groft salt
|
2½ tsk |
Groftrevet grøn squash
|
300 g |
Græskarkerner
|
50 g |
Lidt olivenolie - til skål og bord
|
---|
Grofthakkede græskarkerner
|
4 spsk |
---|