Madpakkeboller
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Madpakkeboller med fyld af squash, gulerødder, skinke og ost er fyldige og saftige boller, der gør det ud for et lille måltid i sig selv - og derfor perfekte at tage med på farten. Fyldet i madpakkebollerne kan varieres, brug fx kun gulerod eller squash, revne rødbeder eller tern af kyllingekød eller chorizo. Du kan også gøre madpakkebollerne grovere ved at udskifte ⅓ af hvedemelet ud med fuldkornshvedemel.
Ingredienser
Madpakkeboller
25 g
Gær
|
|
---|---|
½ liter
Vand (lillefingervarmt)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
150 g
Durummel (ca. 2½ dl)
|
|
600 g
Hvedemel (ca. 9½ dl)
|
|
150 g
Groftrevet grøn squash
|
|
150 g
Groftrevet gulerødder
|
|
150 g
Grofthakket kogt, røget skinke
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Madpakkeboller
Madpakkebollerne er gode "resteboller", da fyldet kan varieres. Prøv også at lave dem med rødbede, spinat, chorizo, stegt bacontern eller gør dem sødere med revet æble eller pære og tørret frugt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15445 kJ / 3691 kcal
Næringsindhold pr. 100g
814 kJ / 194 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 15,6 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 61,5 % | 29,5 g |
Fedt: | 22,9 % | 5 g |