Madpakkeboller med squash, gulerødder og ost
60+ min

Madpakkeboller med squash, gulerødder og ost

Fyldige og saftige boller, der mætter i madpakken. Du kan skifte 1/3 af hvedemelet ud med fuldkornhvedemel, så de bidrager til de 75 g fuldkorn, du helst skal have hver dag.
Fryseegnet
Bedømmelse (83 vurderinger)

Min bedømmelse:

Madpakkeboller med squash, gulerødder og ost

Fyldige og saftige boller, der mætter i madpakken. Du kan skifte 1/3 af hvedemelet ud med fuldkornhvedemel, så de bidrager til de 75 g fuldkorn, du helst skal have hver dag.

22 stk. pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Rør tykmælk og vand sammen og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olivenolie og durummel. Rør derefter hvedemel i til dejen er en fast grød - hold lidt hvedemel tilbage. Vend squash, gulerod, ost, oliven og basilikum i. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den med hvedemel, til dejen er sammenhængende, men stadig blød og lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Form ca. 22 boller af dejen med hænderne direkte fra skålen. Kom evt. lidt mel på hænderne. Lad bollerne efterhæve ca. 45 min. og bag dem midt i ovnen.

Tips

I stedet for revet ost kan du bruge hvid ost i brik eller mild danbo ost i tern. Hvis du bruger hvid ost i brik, skæres mængden af salt ned til ¼ spsk. For en mager version kan du erstatte tykmælk, gratineringsost og oliven med kærnemælk, cheasy revet ost og kapers.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %
Print