Brioche hveder
12 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Langtidshævede brioche hveder er luksus kardemommekrydrede hveder. Få den bedste opskrift på koldhævede hveder lige her. Slå dejen sammen om aftenen og nyd friskbagte hveder på storebededag. Opskriften er en luksusversion, som kræver tid og opmærksomhed. Der er brugt knuste kardemommefrø i opskriften her, hvilket giver en intens og skøn smag af kardemomme (kan erstattes med stødt kardemomme). Spis brioche hvederne lune og nybagte - eller rist dem helt sprøde og server iskold smør til.
Ingredienser
2½ dl
Mælk
|
|
---|---|
15 g
Gær
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
3
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Friskkværnede kardemommefrø (brug en morter eller en krydderikværn)
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
150 g
Koldt smør i små tern
|
---|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Du kan også lade bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur på dag 2, men det tager 2-3 timer (afhængigt af temperaturen), da dejen er helt kold.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13797 kJ / 3298 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1244 kJ / 297 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 9,1 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 49,8 % | 36,5 g |
Fedt: | 41,1 % | 13,8 g |