Brioche hveder

Brioche hveder

60+ min
Fryseegnet
Langtidshævede brioche hveder er luksus kardemommekrydrede hveder. Få den bedste opskrift på koldhævede hveder lige her. Slå dejen sammen om aftenen og nyd friskbagte hveder på storebededag. Opskriften er en luksusversion, som kræver tid og opmærksomhed. Der er brugt knuste kardemommefrø i opskriften her, hvilket giver en intens og skøn smag af kardemomme (kan erstattes med stødt kardemomme). Spis brioche hvederne lune og nybagte - eller rist dem helt sprøde og server iskold smør til.
https://www.arla.dk/opskrifter/brioche-hveder/

Sådan gør du

Dag 1
  • Hæld mælken i skålen til en røremaskine og rør gær ud heri. Tilsæt mel, æg og sukker og rør dejen sammen let sammen.
  • Tilsæt kardemomme og salt. Dejen skal være meget blød og ser klistret ud de første par minutter.
  • Ælt dejen i røremaskinen ved højeste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig om dejkrogen - det tager ca. 10 min. Tilføj evt. lidt mere mel, hvis dejen ikke har samlet sig efter 5 minutters æltning. Dejen skal være blank og elastisk.
  • Tilsæt det kolde smør lidt efter lidt mens dejen æltes ved middel hastighed. Ælt dejen ved højeste hastighed i 5 min. til den er blank og skinnende.
  • Placér dejen i en lufttæt beholder i køleskabet natten over.
Dag 2
  • Del dejen i 12 lige store stykker.
  • Fold hvert dejstykke ind over sig selv fra alle 4 hjørner og vend samlingen ned mod bordet. Læg hånden omkring dejen og rul den forsigtigt rundt i små cirkler - og form til boller.
  • Læg bollerne tæt i en bradepande (ca. 22 x 30 cm) beklædt med papir. Dæk bradepanden med husholdningsfilm og placér den på en rist i en slukket ovn.
  • Hæld kogende vand i en bradepande nederst i ovnen, luk ovndøren og lad hvedeknopperne hæve til tredobbelt størrelse. Det tager ca. 45 min.
  • Bag hvederne til de er gyldne på toppen ca. 20 minutter ved 180° - varmluftsovn.. Lad hvederne køle af på en bagerist til de har stuetemperatur.
  • Spis dem nybagte eller flæk dem og rist dem helt sprøde. Server med iskoldt smør.

Du kan også lade bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur på dag 2, men det tager 2-3 timer (afhængigt af temperaturen), da dejen er helt kold.

Energiindhold for hele retten:

13797 kJ / 3298 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1244 kJ / 297 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 9,1 % 6,6 g
Kulhydrat: 49,8 % 36,5 g
Fedt: 41,1 % 13,8 g
Mere inspiration

Klassiske varme hveder som slåes sammen og bages samme dag.

Varme hveder
60+ min
Varme hveder
(106)

Ingredienser

2½ dl Mælk
15 g Gær
500 g Hvedemel
3 Æg
2 spsk Sukker
2 tsk Friskkværnede kardemommefrø (brug en morter eller en krydderikværn)
1¼ tsk Groft salt
150 g Koldt smør i små tern