18-20 min. ved 200° - varmluft.
Du kan komme ekstra fyld i bollerne. Fx tørret frugt i små bidder (abrikoser, tranebær, rosiner, svesker m.m.) - ca. 200 g til hele portionen. Du kan også vælge nødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner el.lign. - ca. 150 g til hele portionen (brug lidt til pynt).
Spis rugbrødbollerne, når de er optøede eller lun dem først på brødrister eller i ovn.
12495 kJ / 2986 kcal
883 kJ / 211 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,5 g |
Protein: | 10,4 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 69 % | 35,8 g |
Fedt: | 20,6 % | 4,9 g |
60 g
Knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
50 g
Hakket mørk chokolade
|
|
3½ dl
Kogende vand
|
|
25 g
Gær
|
|
1½ dl
Kvark, A38 eller yoghurt
|
|
1
Groftrevet, uskrællet æble (ca. 125 g)
|
|
40 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
3 spsk
Rørsukkersirup - eller anden mørk sirup
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
75 g
Hakket mørk chokolade
|
|
200 g
Rugmel (ca. 4 dl)
|
|
250 g
Hvedemel (ca. 4½ dl)
|