Fuldkornsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(135 vurderinger)

60+ min

Lækre boller der kan bruges til morgenmad, brunch, madpakken, fødselsdag, eftermiddagskaffe eller hvornår du lige får lyst.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ylette eller ymer
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g fuldkornshvedemel (ca. 5 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Pensling:

  • sammenpisket æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt yletten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 24 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Server bollerne til en brunch sammen med 2 slags ost. Hertil en lun ret - fx spejlæg med ristet bacon, stegte tomater og ristede champignoner.

Tip

Hvis du bruger fuldkornshvedemel med en høj formalingsgrad (altså hvor det ligner hvedemel med kerner) - så skal der bruges mindre hvedemel.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag