Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

60+ min
Her får du opskriften på nogle lækre fuldkornsboller, som også er nemme at lave. Du behøver ikke at ælte dejen, da det er en "våd" dej og derfor bare skal røres rigtig godt sammen. Og du får derfor ingen beskidt bordplade, efter en længere kamp med dejen herpå. De lækre fuldkornsboller kan bruges til morgenmad, brunch, madpakke, fødselsdag, eftermiddagskaffe eller hvornår du lige får lyst. Fuldkornsboller giver ovenikøbet maven nogle gode fibre fra fuldkornsmelet at arbejde med.
Mere inspiration

Brug fuldkornsbollerne til denne burger.

Burger
30 min
Burger
(11)
Velbekomme!
Tips

Du kan erstatte de knækkede rugkerner med skårne - eller vælge en blanding af forskellige kerner. Kan du lide at der kerner eller drys på overfladen, så pensl bollerne med kærnemælk og drys med det ønskede. Jo mere fuldkornsmel du kommer i bollerne, jo mere fiber indeholder de naturligvis - men samtidig bliver bollerne også mere kompakte og tunge. Prøv at justere forholdet mellem hvedemel og fuldkornsmel og vælg den kombination du foretrækker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3802 kJ / 3802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

680 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 12,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 82 % 32,8 g
Fedt: 5,2 % 0,9 g

Ingredienser