Fuldkornsboller
60+ min

Fuldkornsboller

Lækre boller der kan bruges til morgenmad, brunch, madpakken, fødselsdag, eftermiddagskaffe eller hvornår du lige får lyst.
Bedømmelse (104 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fuldkornsboller

Lækre boller der kan bruges til morgenmad, brunch, madpakken, fødselsdag, eftermiddagskaffe eller hvornår du lige får lyst.

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling:

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt yletten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 24 boller og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Server bollerne til en brunch sammen med 2 slags ost. Hertil en lun ret - fx spejlæg med ristet bacon, stegte tomater og ristede champignoner.

Tip

Hvis du bruger fuldkornshvedemel med en høj formalingsgrad (altså hvor det ligner hvedemel med kerner) - så skal der bruges mindre hvedemel.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %
Print