Kagemand af kakaoboller

Kagemand af kakaoboller

60+ min
Fryseegnet
Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen. Kakaobollerne smager godt selv uden pynt - så bag gerne en ekstra portion. Pynt kagemanden med farvet glasur og dit yndlingsslik!

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt kakaomælken. Hæld landingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tag ⅓ af dejen fra og form den til hoved og hår (fx en pølse klippet i hanekam) og stil den på en plade med bagepapir. Tril resten af dejen til 18-20 boller og form dem som en krop på en anden plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Pensl med æg og bag dem. Lad kagemanden køle af på en bagerist og pynt med glasur og chokoladeknapper.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 200° - varmluft. Hovedet evt. et par minutter længere.
Velbekomme!
Serveringsforslag

Chokolademanden kan også pyntes med flag, lys og slik.

Frysetips

Kagen kan fryses uden pynt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17603 kJ / 4207 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1149 kJ / 275 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,1 % 6,1 g
Kulhydrat: 61,1 % 41,3 g
Fedt: 29,8 % 9,2 g

Ingredienser

Smør
150 g
½ liter
Gær
75 g
Sukker
3 spsk
Groft salt
1½ tsk
Kakaopulver
2 spsk
Hvedemel
750 g
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Glasur i forskellige farver
Kulørte chokoladeknapper