Kagemand af kakaoboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen. Pynt den med farvet glasur og dit yndlingsslik!

Ingredienser

Ca. 20 personer pr. kagemand

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur i forskellige farver
  • kulørt chokoladeknap

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt kakaomælken. Hæld landingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tag ⅓ af dejen fra og form den til hoved og hår (fx en pølse klippet i hanekam) og stil den på en plade med bagepapir. Tril resten af dejen til 18-20 boller og form dem som en krop på en anden plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Pensl med æg og bag dem. Lad kagemanden køle af på en bagerist og pynt med glasur og chokoladeknapper.

Bagetid

10-12 min. ved 200° - varmluft. Hovedet evt. et par minutter længere.

Serveringsforslag

Chokolademanden kan også pyntes med flag, lys og slik.

Frysetips

Kagen kan fryses uden pynt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: