Bollekagekone

Bollekagekone

60+ min
Fryseegnet
Skal det ikke være kage men boller på fødselsdagsbordet så prøv vores skønne bollekagekone. Luftige fødselsdagsboller formet til en kagekone eller -mand. Bollekagekonen kan pyntes til enhver festlig anledning til små og store. Den kan også spises med pålæg (undlad glasuren), eller du kan gå all-in og pynte med glasur i forskellige farver, flag, lys og dit yndlingsslik. En ny favorit til børnefødsesldagen eller fødselsdagebordet.

Sådan gør du

Bollekagekone
  • Smelt smørret i en gryde og kom det i en stor skål. Tilsæt mælk og rør gæren ud i blandingen.
  • Tilsæt sukker og salt. Tilsæt melet ( hold ca. ½ dl mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske - det tager ca. 4-5 min. Dejen kan også køres på maskine. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på bordet og del den i 26 stykker og tril dem til boller.
  • Du skal bruge 4 boller til ben, 14 til krop/kjole, 2 aflange boller til arme og 6 boller til hoved og hår, - form de 3 boller til hovedet og brug resten til håret.
  • Læg bollerne med lidt afstand på en plade med bagepapir, så der er plads til at bollerne kan hæve op.
  • Lad dejen efterhæve tildækket med husholdningsfilm på køkkenbordet i 1 time.
  • Pensel med æg og bag midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad bollekagekonen køle af og pynt med glasur.

Du kan forme din bollekagemand/ kone ligesom du ønsker, så hvis du har for meget dej tilbage så bag de ekstra boller ca. 20 min.

Du kan slå dejen sammen til bollekagekonen dagen inden, du skal bruge den. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollekagekonen ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Pensl kagekonen med æg og bag den midt i ovnen.

Du kan sagtens lave din bollekagemad/kone helt færdig flere dage i forvejen. Sæt den afkølede bollekagemand/kone i fryseren og tag den direkte ud fra fryseren på dagen. Du kan med fordel begynde at pynte din kagebollemand/kone, mens den tør op, så sætter glasuren sig hurtigere.

Energiindhold for hele retten:

16494 kJ / 3942 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1271 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 7,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 52,7 % 39,5 g
Fedt: 39,7 % 13,6 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske kagemand i form af brunsviger.

Kagemand
60+ min
Kagemand
(4)

Ingredienser

Bollekagemand/kone
200 g Smør
4 dl Mælk
25 g Gær
1½ spsk Sukker
1 tsk Groft salt
650 g Hvedemel
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Glasur
Fødselsdagslys og/eller flag