Bollekagekone

Bollekagekone

60+ min
Fryseegnet
Skal det ikke være kage men boller på fødselsdagsbordet så prøv vores skønne bollekagekone. Luftige fødselsdagsboller formet til en kagekone eller -mand. Bollekagekonen kan pyntes til enhver festlig anledning til små og store. Den kan også spises med pålæg (undlad glasuren), eller du kan gå all-in og pynte med glasur i forskellige farver, flag, lys og dit yndlingsslik. En ny favorit til børnefødsesldagen eller fødselsdagebordet.
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske kagemand i form af brunsviger.

Kagemand
60+ min
Kagemand
(1)
Velbekomme!
Tip

Du kan forme din bollekagemand/ kone ligesom du ønsker, så hvis du har for meget dej tilbage så bag de ekstra boller ca. 20 min.

Frysetips

Du kan sagtens lave din bollekagemad/kone helt færdig flere dage i forvejen. Sæt den afkølede bollekagemand/kone i fryseren og tag den direkte ud fra fryseren på dagen. Du kan med fordel begynde at pynte din kagebollemand/kone, mens den tør op, så sætter glasuren sig hurtigere.

Forbered i god tid

Du kan slå dejen sammen til bollekagekonen dagen inden, du skal bruge den. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollekagekonen ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Pensl kagekonen med æg og bag den midt i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3931 kJ / 3931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1267 kJ / 303 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 80,5 % 6,2 g
Kulhydrat: 506,2999877929687 % 39 g
Fedt: 174,89999389648438 % 13,5 g

Ingredienser