Bollekagekone
Skal det ikke være kage men boller på fødselsdagsbordet så prøv vores skønne bollekagekone. Luftige fødselsdagsboller formet til en kagekone eller -mand. Bollekagekonen kan pyntes til enhver festlig anledning til små og store. Den kan også spises med pålæg (undlad glasuren), eller du kan gå all-in og pynte med glasur i forskellige farver, flag, lys og dit yndlingsslik. En ny favorit til børnefødselsdagen eller fødselsdagebordet.
Ingredienser
Bollekagemand/kone
200 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
650 g
Hvedemel
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Glasur
|
|
---|---|
Fødselsdagslys og/eller flag
|
Sådan gør du
Bollekagekone
Du kan forme din bollekagemand/ kone ligesom du ønsker, så hvis du har for meget dej tilbage så bag de ekstra boller ca. 20 min.
Du kan slå dejen sammen til bollekagekonen dagen inden, du skal bruge den. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollekagekonen ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Pensl kagekonen med æg og bag den midt i ovnen.
Du kan sagtens lave din bollekagemad/kone helt færdig flere dage i forvejen. Sæt den afkølede bollekagemand/kone i fryseren og tag den direkte ud fra fryseren på dagen. Du kan med fordel begynde at pynte din kagebollemand/kone, mens den tør op, så sætter glasuren sig hurtigere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16494 kJ / 3942 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1271 kJ / 304 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 52,7 % | 39,5 g |
Fedt: | 39,7 % | 13,6 g |