Her er opskriften på den klassiske kagemand i form af brunsviger.
Du kan forme din bollekagemand/ kone ligesom du ønsker, så hvis du har for meget dej tilbage så bag de ekstra boller ca. 20 min.
Du kan sagtens lave din bollekagemad/kone helt færdig flere dage i forvejen. Sæt den afkølede bollekagemand/kone i fryseren og tag den direkte ud fra fryseren på dagen. Du kan med fordel begynde at pynte din kagebollemand/kone, mens den tør op, så sætter glasuren sig hurtigere.
Du kan slå dejen sammen til bollekagekonen dagen inden, du skal bruge den. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollekagekonen ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Pensl kagekonen med æg og bag den midt i ovnen.
16494 kJ / 3942 kcal
1271 kJ / 304 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 52,7 % | 39,5 g |
Fedt: | 39,7 % | 13,6 g |