Kagemand
Hjemmelavet kagemand vækker altid glæde, når der skal fejres fødselsdag. Hvad en hjemmelavet kagemand skal være lavet af, er der til gengæld delte meninger om. Så Arla Karolines Køkken® lavede en afstemning på Instagram mellem kagemand af brunsviger eller af vandbakkelser. Vandbakkelserne fik 48% af stemmerne og brunsvigeren fik 52%. Så her er han.....kagemand af brunsviger. Den hjemmelavede brunsviger-kagemand er ikke så snasket som bagerens. Til gengæld er den lidt sprød i den søde remonce. Og så kan du jo give den gas med glasur og slik, og så er den vist rigeligt snasket til de fleste.
Ingredienser
Dej til kagemand
50 g
Smør
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
2
Æg
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
325 g
Hvedemel (ca. 5¾ dl)
|
Remonce
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Brun farin
|
Pynt
100 g
Flormelis
|
|
---|---|
1 spsk
Vand
|
|
100 g
Blandet slik
|
|
100 g
Lakridssnørrebånd til hår
|
Sådan gør du
Dej til kagemand
Remonce
Sådan laver du kagemanden
Pynt
Kagemanden er bedst, når den er nylavet.
Du kan bage en traditionel brunsviger og pynte den med glasur og slik - den kan gøres næsten klar dagen før, hvis det er en hjælp for dig brunsviger
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18823 kJ / 4499 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1458 kJ / 348 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 5,1 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 59,4 % | 51 g |
Fedt: | 35,5 % | 14 g |