Påskedessert

Påskedessert

60+ min
En supernem sød påskedessert, der ligner spejlæg. Påskedesserten er helt enkelt marengsreder fyldt med flødeskum og lemon curd, pyntet med et drys af chokolade og nødder. Når først marengsrederne er bagt (og de kan bages i god tid), tager det kun et øjeblik at anrette påskedesserten. Nemt, lækkert og sjovt indslag til påskebordet.

Sådan gør du

Bagetid:

1 time og 15 min. ved 100° - traditionel ovn. 1 time ved eftervarme.

Marengsreder
  • Pisk æggehviderne og eddike til et let skum.
  • Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5-10 min.
  • Tegn 8 cirkler (á 10 cm i diameter) på et stykke bagepapir og læg papiret på en bageplade med skriften nedad.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose. Sprøjt lidt marengs ud i midten af hver cirkel og flad det ud med en kniv (det er bunden i marengsreden).
  • Sprøjt en yderring af marengs rundt på hver cirkel, så du ender med 8 marengs-reder. Ret dem evt. til med spidsen af en kniv.
  • Bag marengs-rederne midt i ovnen.
  • Sluk for ovnen og lad dem stå i ovnen ca. 1 time ved eftervarme. Lad rederne køle af på en bagerist.
Ved servering
  • Læg ca. 1 tsk lemon curd i bunden af hver marengsrede og kom resten af lemon curden i en sprøjtepose.
  • Pisk fløden til et let skum og fordel det på marengsrederne.
  • Lav en fordybning i flødeskummet med bagsiden af en teske.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen og tryk lemon curd ud i fordybningerne, så det ligner æggeblommer.
  • Drys med chokolade og nødder og server straks.

Marengsrederne er bagt, så de forbliver lidt seje i midten. Foretrækker du marengs, der er gennemtørret, skal de bages 2 timer ved 100°C - og ikke stå ved eftervarme.

Energiindhold for hele retten:

9297 kJ / 2222 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1324 kJ / 317 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 3,1 % 2,4 g
Kulhydrat: 54,9 % 42,8 g
Fedt: 42 % 15 g
Mere inspiration

Prøv også denne nemme påskekage.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Marengsreder
3 Æggehvider
½ tsk Eddike
175 g Sukker (ca. 2 dl)
Fyld
1½ dl Lemon curd
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum
Pynt
½ spsk Finthakket mørk chokolade
½ spsk Finthakkede usaltede pistacienødder