Lemon posset

Lemon posset er en nem og smuk citrondessert, som laves og serveres i udhulede citroner. Prøv denne opskrift på Lemon posset; cremet og blød - den minder lidt om en pannacotta i konsistensen, den er bare lavet uden gelatine. Den syrlige og festlige dessert består udelukkende af tre ingredienser, nemlig fløde, sukker og citron. Lemon posset er hurtig at lave og kan laves i god tid - gerne dagen før, så du har ekstra tid til at hygge om dine gæster. Hvis ikke du er til citron, kan desserten sagtens laves med en anden smag, fx passionsfrugt eller appelsin.
Ingredienser
4
Citroner
|
|
---|---|
2½ dl
Piskefløde
|
|
100 g
Sukker
|
|
½ dl
Citronsaft
|
Sådan gør du
Du kan gøre de små desserter sprøde - brænd dem lige som creme brulé: Drys de iskolde lemon posset med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Hvis ikke du er til citron, kan desserten sagtens laves med en anden smag, fx passionsfrugt eller appelsin - skift blot citronsaften ud med en anden saft.
Server forskellige portions-desserter - en slags "dessert-tapas". Skær fx en chokoladekage i små tern, anret is/sorbet i små skåle og bidder af frisk frugt. Få ideer til minikager
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6715 kJ / 1605 kcal
Næringsindhold pr. 100g
672 kJ / 161 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 2,7 % | 1,1 g |
Kulhydrat: | 45,4 % | 17,9 g |
Fedt: | 51,9 % | 9,4 g |
