Tatar

Tatar

30 min
Tatar, en ægte dansk klassiker, eller ihvertfald en klassiker. For selvom tatar er en spise, der er at finde på rigtig mange danske spisekort, så serveres der tatar i stort set hele den vestlige verden. Tatar er råt oksekød, der kan severes med forskelligt tilbehør. Her serveres tataren med rå løg, kapers, syltede rødbeder, peberrod, couditioner og selvfølgelig en rå æggeblomme. Tatar er ikke for alle, men dem der er til det, elsker det.

Sådan gør du

Tatar
  • Form kødet til 4 bøffer.
  • Læg dem på det ristede rugbrød, og drys med salt og peber.
  • Anret herpå de øvrige ingredienser og server straks.

Hvis det bliver for meget med det rå kød, så kan man jo lige vende bøffen ganske kort på panden, og servere en udgave af tatar, der minder lidt mere om bøf lindström eller pariserbøf.

Husk at bruge rigtigt tatarkød - altså hakkekød der er beregnet til at blive spist råt. Køb det eventuelt ved din slagter.

Energiindhold for hele retten:

7069 kJ / 1690 kcal

Næringsindhold pr. 100g

615 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 26,6 % 9,6 g
Kulhydrat: 37,3 % 13,5 g
Fedt: 36,1 % 6 g
Mere inspiration

Mange af de samme ingredienser - men stegt oksekød.

Pariserbøf
45 min
Pariserbøf
(9)

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Tatar
400 g Tatar - hakket oksekød 2-3 % fedt, fx fra inderlår eller tykstegsfilet
4 skiver Ristet rugbrød (ca. 250 g)
1 tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
2 dl Grofthakkede, små cornichoner (ca. 125 g)
1 Grofthakkede rødløg (ca. 100 g)
2 dl Grofthakkede syltede rødbeder (ca. 140 g)
4 spsk Kapers (ca. 45 g)
4 Æggeblommer
Revet peberrod (ca. 25 g)