Gratineret blomkål

Gratineret blomkål

55 min Hovedret
Gratineret blomkål er nem grøn aftensmad til hele familien. Blomkålen bliver cremet og lækker af fløde og ost. Samtidig bliver toppen på den gratinerede blomkål sprød og knasende af bagt brødkrumme og smeltet ost. Vores svenske kollegaer, som har udviklet opskriften, kalder den blomkålsgratin. Men vi synes gratineret blomkål passer bedre, da vi Danmark opfatter gratin som en dej, der soufflerer op.
Mere inspiration

Her er en anden lækker vegetarisk ret, med sprød gratinering på toppen.

Auberginegratin
45 min
Auberginegratin
(13)
Velbekomme!
Tip

Hvis du vil have den gratinerede blomkål hot, kan du skifte cheddaren ud med Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili ost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8739 kJ / 2089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 20,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 34,1 % 7,6 g
Fedt: 45,2 % 4,6 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser