Hak brødet i en foodprocessor til det smuldrer. Bland det med ost og krydderurter.
Drys blandingen over blomkålen og gratiner retten midt i ovnen.
Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Hvis du vil have den gratinerede blomkål hot, kan du skifte cheddaren ud med Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili ost.
8785 kJ / 2100 kcal
381 kJ / 91 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 20,6 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 34,7 % | 7,8 g |
Fedt: | 44,7 % | 4,6 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
2
Små blomkål i store buketter (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
75 g
Revet cheddarost
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Hakkede krydderurter, fx frisk rosmarin og/eller timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
4 skiver
Landbrød (ca. 200 g)
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddarost
|
|
1 spsk
Hakkede krydderurter, fx rosmarin og/eller timian
|
400 g
Dampede grønne bønner drysset med lidt salt og peber
|
---|