Auberginegratin

45 min
Auberginegratin

Auberginegratin - også kaldet Melanzane alla parmigiana - smager vildt godt. Denne auberginegratin har smæk på umamismagen og vi gøre sig både som aftensmad og som en skønt bidrag på buffetbordet. Prøv denne auberginegratin som er en virkelig lækker vegetarret.

Ingredienser

Auberginegratin

2 Auberginer (ca. 800 g)
½ tsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
1 spsk Olivenolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Finthakkede fed hvidløg
2 dåser Cherrytomater
2 dl Vand
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt

Osterasp

100 g Fintrevet parmigiano reggiano
1 dl Pankorasp
1 dl Strimlede basilikumblade
½ dl Olivenolie
Friskkværnet peber
150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Serveringsforslag

Groft brød og grøn salat

Sådan gør du

Auberginegratin

  • Skær auberginerne på langs i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys salt over og lad dem stå i ca. 10 min.
  • Tør saltet af og læg dem på plader med bagepapir.
  • Pensl skiverne med olie og bag dem i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Varm en gryde op ved jævn varm og kom olien i. Svits løg og hvidløg i 2-3 min.
  • Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og lad saucen simre uden låg i ca. 20 min.

Osterasp

  • Bland imens parmesanost, rasp, basilikum, olie og peber til en osterasp.

Sådan samler du auberginegratinen

  • Læg tomatsauce, auberginer, osterasp og revet ost lagvis i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) - afslut med auberginer toppet med lidt osterasp og revet ost.
  • Gratiner auberginegratinen øverst i ovnen til den er gylden i 15-20 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad auberginegratinen sætte sig ca. 10 min. før servering.

Er du glad for stærk mad, så kan du spice auberginegratinen op med cayennepeber eller chili.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9055 kJ / 2164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 17,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 14,3 % 3,4 g
Fedt: 68 % 7,3 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/auberginegratin/