Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

45 min
Fryseegnet
Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med kombinationen af lakrids, tranebær og hvid chokolade!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 160° - varmluft.

  • Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel, lakridspulver og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og tranebær. Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.
Frysetips

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10009 kJ / 2392 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,5 % 54,7 g
Fedt: 40,1 % 18,2 g

Ingredienser

Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Blødt smør
75 g
Groft salt
½ tsk
Brun farin (ca. ¾ dl)
50 g
Æg
1
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Knust rålakrids
1½ spsk
Bagepulver
1 tsk
Hakket hvid chokolade
100 g
Hakkede, tørrede tranebær
50 g