Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med kombinationen af lakrids, tranebær og hvid chokolade!

Ingredienser

Ca. 18 stk.

Antal portioner
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g blødt smør
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1½ spsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 50 g hakkede, tørrede tranebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel, lakridspulver og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og tranebær. Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 160° - varmluft.

Frysetips

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde: