Gyros
4 timer 35 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Gyros kommer oprindeligt fra Grækenland, men er idag udbredt i hele verden. Den traditionelle gyros laves med lam, men oftere og oftere ses den tilberedt med gris. Denne opskrift på gyros består da også af nakkekoteletter af gris. Hjemmelavet gyros er nemt og hurtigt at tilberede, og så smager det dejligt af exotiske krydderier. Server gyros som kebab i fladbrød med tzatziki og grønt. Eller prøv noget nyt, og server den med vores lækre polentafritter og aioli.
Ingredienser
Gyros
400 g
Nakkekoteletter
|
|
---|---|
2 spsk
Olivenolie
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
1 spsk
Stødt spidskommen
|
|
1 spsk
Herbes de Provence
|
|
½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
3
Finthakket fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Fladbrød med fyld
2
Rødløg i strimler
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
300 g
Tzatziki
|
|
4
Fladbrød
|
|
200 g
Blommetomater i store tern
|
|
½
Agurk i tern
|
|
2 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Sådan gør du
Gyros
Fladbrød med gyros
Server din gyros med tzatziki og polentafritter
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9675 kJ / 2312 kcal
Næringsindhold pr. 100g
592 kJ / 141 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 22 % | 7,7 g |
Kulhydrat: | 35,8 % | 12,5 g |
Fedt: | 42,2 % | 6,7 g |