Mørbrad i sød chilisauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

45 min

Svinemørbraden får spicy selskab af indonesisk soya, chili, ingefær og en masse friske grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 60 g smør
  • 2 bundter forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 250 g)
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 250 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)

Pynt

  • 3 spsk friske korianderblade
  • ½ dl peanuts

Tilbehør

  • 400 g ægnudler
  • 200 g mangofrugt i skiver
  • 1 limefrugt i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær mørbraden i tynde skiver. Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok og tilsæt 2 spsk af fedtstoffet. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af fedtstoffet. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.

Tips

Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris.

I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: