Mørbrad i sød chilisauce
Mørbrad i sød chilisauce er nem og hurtig aftensmad. Retten er inspireret af det indonesiske køkken, hvor maden er krydret, men ikke vildt stærk. Det er almindeligt at bruge frugt i det salte køkken i Indonesien. Frugten dulmer fx den stærke chili, så de mange smagsindtryk går op i en højere enhed. Mørbrad i sød chilisauce er flot og farverig og gør såvel ganen som øjet glad. Når du laver mad i wok, bruger du tiden på forberedelsen - når først maden skal laves færdig, går det stærkt.
Ingredienser
Mørbrad i sød chilisauce
1
Afpudset svinemørbrad
|
|
---|---|
1 spsk
Revet frisk ingefær
|
|
½ dl
Friskpresset limesaft
|
|
2
Fed hvidløg
|
|
2 bundter
Forårsløg
|
|
2
Røde peberfrugter
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
3 spsk
Sojasauce
|
|
evt. 1 spsk
Fiskesauce
|
250 g
Tørrede ægnudler
|
---|
Tilbehør
2 spsk
Grofthakkede peanuts
|
|
---|---|
1 dl
Frisk koriander
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
1
Mangofrugt i tynde skiver
|
|
1
Limefrugt i både
|
Sådan gør du
Mørbrad i sød chilisauce
Mørbraden kan du erstatte med kyllingefilet. I stedet for nudler kan du servere ris - server risene ved siden af mørbradretten i stedet for under. Du kan skifte de 2 spsk sød chilisauce og de 3 spsk sojasauce ud med 5 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9333 kJ / 2231 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 23,2 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 48,6 % | 12,4 g |
Fedt: | 28,2 % | 3,3 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.