Marineret mørbrad

1 time
Marineret mørbrad

Marineret mørbrad - et nemt og populært valg, når der skal kræses lidt om gæster. Mørbrad er et saftigt stykke kød, som er nem og ligetil at tilberede. Marinaden består af hvidløg, soja, farin og chili, hvilket giver den perfekte balance mellem salt og sødme. Mørbraden brunes i panden, hvorefter den braiserer i den krydrede og søde marinade. En nem og super lækker opskrift på marineret mørbrad.

Ingredienser

Marineret mørbrad

4 spsk Brun farin
4 spsk Sojasauce
2 Knuste fed hvidløg
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 Svinemørbrad (ca. 400 g)
20 g Smør
Flagesalt

Sådan gør du

Marineret mørbrad

  • Bland farin, sojasauce, hvidløg og chili i en plasticpose egnet til madvarer.
  • Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden.
  • Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet natten over.

Sådan steger du marineret mørbrad

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt marinaden og lad mørbraden braisere ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Tag kødet op og lad det hvile tildækket - til centrumtemperaturen er 55°. Skær den stegte mørbrad i skiver og drys med flagesalt. Dryp over marinadesaucen henover.

Vil du have kødet mere gennemstegt så steg kødet videre til en centrumtemperatur på fx 58°. og lad mørbraden hvile mindst 10 minutter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3175 kJ / 759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 46,9 % 16,5 g
Kulhydrat: 22 % 7,8 g
Fedt: 31,1 % 5 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

https://www.arla.dk/opskrifter/marineret-morbrad/