Lune ostetern i grønt
45 min

Lune ostetern i grønt

Salaten er frisk, sprød og lun på samme tid.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lune ostetern i grønt

Salaten er frisk, sprød og lun på samme tid.

Antal portioner

Croutoner

  • 14 skiver toastbrød
  • 10 g smør

Dressing

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk olivenolie
  • 4 tsk vand
  • 1¾ liter salat revet i grove stykker, fx lolo bianca salat

Lune salattern

Fremgangsmåde:

Croutoner

Skær skorpen af toastskiverne og skær brødet i tern (ca. 1½ x 1½ cm). Kom smørret i en lille bradepande og sæt den på en bageplade i ovnen et kort øjeblik til smørret er smeltet. Vend brødternene i det smeltede smør og rist dem midt i ovnen - vend rundt af og til. Rist brødternene til de er gyldne og sprøde.

Dressing

Pisk sennep, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen i en skål.

Fordel salaten i dybe tallerkener.

Lune salattern

Varm olien i en pande ved jævn varme - den må ikke ryge. Tilsæt ostetern, citronskal og persille. Rist det ved kraftig varme og under omrøring i ca. ½ min.

Anret de lune ostetern og sprøde croutoner på salaten og hæld dressingen over. Server straks.

Ristning

Ca. 18 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 27 %
Print