Lune ostetern i grønt

Lune ostetern i grønt

30 min
Lune ostetern i grønt er en lynhurtig salat, der både er sprød og lun på samme tid. Salaten består af sprøde romaineblade, knasende brødcroutoner, sennepsdressing og salatost, der er ristet lynhurtigt på panden. Lune ostetern i grønt gør sig både som en frokostret og som tilbehørssalat.

Sådan gør du

Croutoner
  • Skær eller riv brødet i mindre tern (ca. 1½ x 1½ cm).
  • Kom dem på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen.
  • Vend i dem til de er gyldne og sprøde.
Sennepsdressing
  • Pisk sennep, olie og citronsaft sammen i en skål.
  • Tilsæt vand, salt og peber og smag dressingen til.
Lune ostetern i grønt
  • Fordel salat, persille og brødcroutoner i et serveringsfad og hæld dressingen over.
  • Lad en pande blive varm.
  • Tilsæt ostetern og citronskal og rist osten ved kraftig varme og under omrøring i ca. ½ min.
  • Fordel de lune ostetern på toppen af salaten - og server.
Ristning
  • Ca. 18 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan bruge hjertesalat i stedet for romainesalat. Persille kan erstattes af frisk koriander eller basilikum. Alle slags lyst brød kan bruges til brødcroutoner - og det må gerne være blevet kedeligt/tørt.

Energiindhold for hele retten:

4492 kJ / 1074 kcal

Næringsindhold pr. 100g

636 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 19,5 % 7,3 g
Kulhydrat: 30,7 % 11,5 g
Fedt: 49,8 % 8,6 g
Mere inspiration

Prøv en anden skøn salat, der er lynhurtig at lave.

Ingredienser

Croutoner
150 g Landbrød
Sennepsdressing
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Olivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Vand
Friskkværnet peber
Lune ostetern i grønt
1 Stort romainesalat revet i grove stykker (ca. 250 g)
2 dl Bredbladet persille i strimler
200 g Salatost i tern - afdryppet
½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk