Nasi goreng med rejer og salatost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Den indonesiske nasi goreng smager skønt, er nem at lave og er en rigtig fin måde hvorpå du kan få brugt dine gode rester. Nasi goreng er vel nærmest for indoneserne hvad biksemad er for os.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Nasi goreng

  • 40 g smør
  • 2 rødløg i tern (ca. 150 g)
  • 300 g ærter
  • 800 g kolde, kogte basmatiris (af 320 g rå ris)
  • 4 spsk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern Salatost tern 50+
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 150 g)
  • 2 dl groft strimlede krydderurter, fx bredbladet persille, koriander eller basilikum
  • 200 g afdryppede rejer
  • 1 rød chilipeber i tynde ringe

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Nasi goreng

  1. Lad smørret smelte i en stor sauterpande eller gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
  2. Skru ned til jævn varme, tilsæt ærter og ris og steg dem under omrøring i ca. 2 min.
  3. Kom ketjap manis, sambal oelek, limesaft og salt i risene og varm retten godt igennem samtidig med du vender godt rundt.
  4. Mos salatosten ganske let og bland den i risene sammen med gulerødder, krydderurter (gem lidt til pynt), rejer og chili.
  5. Server den varme Nasi goreng i et stort fad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag