Satayspyd med bønnesalat

Satayspyd med bønnesalat

30 min
De lækre, saftige satayspyd består af svinemørbrad vendt i sataydressing af bl.a. peanuts, kokos, ingefær og chili. Hyg jer ude ved grillen - eller inde, hvor du kan stege spyddene i grillpande.

Sådan gør du

Satayspyd og -dressing
  • Vend kvarken godt sammen med peanuts, kokosmel, hvidløg, ingefær, chili og sojasauce. Smag til.
  • Kom ca. 1½ dl af sataysaucen i en skål, rør den med 2 spsk vand og stil sataydressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Kom resten af sataysaucen i en frysepose.
  • Skær den afpudsede mørbrad i ca. 20 tern og kom dem i posen med sataysauce. Massér saucen godt ind i kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min.
  • Lad imens en grill eller grillpande blive godt varm. Fordel kødet på 4 spyd og grill spyddene på alle sider, ved jævn, i ca. 8 min.
Bønnesalat
  • Anret bønner, tomater og korianderblade i et fad. Drys med salt.
  • Server bønnesalaten sammen med de varme satayspyd, sataydressing og lunt naanbrød.
Tip

I stedet for svinemørbrad, kan du bruge kyllingefilet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7491 kJ / 1790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 38,6 % 9,4 g
Kulhydrat: 32,5 % 7,9 g
Fedt: 28,9 % 3,2 g

Ingredienser

Satayspyd og -dressing
Kvark
250 g
Grofthakkede peanuts
4 spsk
Kokosmel
3 spsk
Små hakkede fed hvidløg
2
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Hakket rød chilipeber
1 spsk
Sojasauce
2 spsk
Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
1
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
4
Bønnesalat
Dampede grønne bønner
400 g
Røde og gule cherrytomater i halve
250 g
Frisk koriander
3 dl
Groft salt
¾ tsk
Tilbehør
Lunt, evt. grillet naanbrød
240 g