Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa og røgede kartofler
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Marineret svinemørbrad serveret med salsa af solmodne kirsebær. Hertil røgede kartofler på grillen, der spreder en enestående duft af røg, rosmarin og citron, når de serveres ved havebordet med kold bearnaisedip.
Ingredienser
Marinade
½ dl
Sojasauce
|
|
---|---|
½ dl
Olivenolie
|
|
1 tsk
Engelsk sauce
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
Friskkværnet peber
|
1
Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
|
---|
Bearnaisedip
2½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
1
Æggeblomme
|
|
2 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
½ spsk
Bearnaiseessens
|
|
½ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kirsebærsalsa
½
Agurk (ca. 200 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
300 g
Udstenede, friske kirsebær
|
|
2
Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
|
|
4 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ spsk
Kirsebæreddike
|
|
1 spsk
Sirup - gerne æblesirup
|
|
Friskkværnet peber
|
Røgede kartofler
1 kg
Små nye kartofler med skræl - spiseklare
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
20 g
Smør
|
|
2 tsk
Røget havsalt
|
|
4
Små rosmarinkviste
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Bagepapir (ca. 38 x 42 cm)
|
Pynt
Friske kirsebær med stilk
|
---|
Sådan gør du
Marinade
Bearnaisedip
Kirsebærsalsa
Røgede kartofler
Pak kartoflerne ind i alufolie i stedet for bagepapir, hvis du ikke har mulighed for at tilberede ved indirekte varme på grillen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13274 kJ / 3173 kcal
Næringsindhold pr. 100g
505 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 18,1 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 32,1 % | 9,6 g |
Fedt: | 49,8 % | 6,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.