Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

45 min
Her er smæk for skillingerne på smagspaletten: De søde majs, den salte ost, de umamismagende, grillede mørbradbøffer og den letbitre blomsterkarse. Den næsten selvlysende røde sursøde peberfrugtdressing binder hele retten godt sammen.

Sådan gør du

Kartofler og majs
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let. Bring vand tilsat salt i kog i en anden gryde. Fjern blade og "skæg" fra majskolberne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af - gerne i flager. Anret kartofler og majskerner i et fad - lige inden serveringen.
Peberfrugtdressing
  • Bring peberfrugter og vand i kog i en lille gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad peberfrugterne køle lidt af. Hak dem fint (af 2 omgange) i en hurtighakker. Tilsæt olie, eddike og salt og smag peberfrugtdressingen til.
Grillede mørbradbøffer
  • Lad imens en grillpande blive godt varm. Skær mørbraden i 8 bøffer. Bank dem lidt flade, vend i olie og drys med salt. Grill mørbradbøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved svag varme, ca. 3 min. på hver side.
  • Fordel halvdelen af peberfrugtdressingen på kartofler og majs og drys med salatost. Pynt med karse og server straks sammen med de grillede mørbradbøffer.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10445 kJ / 2496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 47,1 % 11,3 g
Fedt: 27,7 % 3,1 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Kartofler og majs
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Skrubbede små kartofler
1 kg
Vand
1½ liter
Groft salt
1½ tsk
Majskolber
4
Peberfrugtdressing
Røde peberfrugter i store stykker (ca. 300 g)
2
Vand
1 dl
Rapsolie
2 tsk
Hvid balsamicoeddike
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Grillede mørbradbøffer
Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
1
Groft salt
½ tsk
Rapsolie
1 tsk
200 g
Blomsterkarse (tallerkensmækkere) eller almindelig karse
1 dl