Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

45 min
Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

Her er smæk for skillingerne på smagspaletten: De søde majs, den salte ost, de umamismagende, grillede mørbradbøffer og den letbitre blomsterkarse. Den næsten selvlysende røde sursøde peberfrugtdressing binder hele retten godt sammen.

Ingredienser

Kartofler og majs

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
1 kg Skrubbede små kartofler
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
4 Majskolber

Peberfrugtdressing

2 Røde peberfrugter i store stykker (ca. 300 g)
1 dl Vand
2 tsk Rapsolie
1 spsk Hvid balsamicoeddike
½ tsk Groft salt

Grillede mørbradbøffer

1 Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
1 tsk Rapsolie
200 g Salatost i tern let smuldret
1 dl Blomsterkarse (tallerkensmækkere) eller almindelig karse

Sådan gør du

Kartofler og majs

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let. Bring vand tilsat salt i kog i en anden gryde. Fjern blade og "skæg" fra majskolberne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af - gerne i flager. Anret kartofler og majskerner i et fad - lige inden serveringen.

Peberfrugtdressing

  • Bring peberfrugter og vand i kog i en lille gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad peberfrugterne køle lidt af. Hak dem fint (af 2 omgange) i en hurtighakker. Tilsæt olie, eddike og salt og smag peberfrugtdressingen til.

Grillede mørbradbøffer

  • Lad imens en grillpande blive godt varm. Skær mørbraden i 8 bøffer. Bank dem lidt flade, vend i olie og drys med salt. Grill mørbradbøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved svag varme, ca. 3 min. på hver side.
  • Fordel halvdelen af peberfrugtdressingen på kartofler og majs og drys med salatost. Pynt med karse og server straks sammen med de grillede mørbradbøffer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10445 kJ / 2496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 47,1 % 11,3 g
Fedt: 27,7 % 3,1 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

https://www.arla.dk/opskrifter/let-kartoffelmos-med-majs-og-peberfrugtdressing/