Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing
45 min

Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

Her er smæk for skillingerne på smagspaletten: De søde majs, den salte ost, de umamismagende, grillede mørbradbøffer og den letbitre blomsterkarse. Den næsten selvlysende røde sursøde peberfrugtdressing binder hele retten godt sammen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Let kartoffelmos med majs og peberfrugtdressing

Her er smæk for skillingerne på smagspaletten: De søde majs, den salte ost, de umamismagende, grillede mørbradbøffer og den letbitre blomsterkarse. Den næsten selvlysende røde sursøde peberfrugtdressing binder hele retten godt sammen.

Antal portioner

Kartofler og majs

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 majskolber

Peberfrugtdressing

  • 2 røde peberfrugter i store stykker (ca. 300 g)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt

Grillede mørbradbøffer

  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk rapsolie

Fremgangsmåde:

Kartofler og majs

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem let. Bring vand tilsat salt i kog i en anden gryde. Fjern blade og "skæg" fra majskolberne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af - gerne i flager. Anret kartofler og majskerner i et fad - lige inden serveringen.

Peberfrugtdressing

Bring peberfrugter og vand i kog i en lille gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad peberfrugterne køle lidt af. Hak dem fint (af 2 omgange) i en hurtighakker. Tilsæt olie, eddike og salt og smag peberfrugtdressingen til.

Grillede mørbradbøffer

Lad imens en grillpande blive godt varm. Skær mørbraden i 8 bøffer. Bank dem lidt flade, vend i olie og drys med salt. Grill mørbradbøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved svag varme, ca. 3 min. på hver side.

Fordel halvdelen af peberfrugtdressingen på kartofler og majs og drys med salatost. Pynt med karse og server straks sammen med de grillede mørbradbøffer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 25 %
  • Fiber: 27,1 g
Print