Grillstegte makreller og majskolber

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lækre saftige makreller fra grillen, sprøde majskolber og tomatsalat....essensen af sensommer i Danmark.

Ingredienser

Antal portioner

Dildfrødressing

  • 4 majskolber
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 hele rensede makreller (ca. 1200 g)
  • 1 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • 8 kødnåle

Tomatsalat

  • 500 g modne tomater i skiver
  • 1 lille rødløg i tynde både (ca. 50 g)
  • ½ dl hele og strimlede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små kartofler - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Dildfrødressing

Vend fraiche, dildfrø og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Grill dem på havegrillen (eller under ovnens grill) i ca. 5 min., afhængig af varmen på grillen – vend et par gange undervejs.

Skyl og tør makrellerne. Fyld basilikum og salt i bugen på fiskene og luk dem godt med kødnåle. Grill makrellerne på havegrillen (eller på en grillpande) i 10-15 min. - afhængig af hvor varm grillen er.

Tomatsalat

Anret tomaterne på et fad og drys med løg, basilikum, salt og peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: