Grillede majs med chilismør
30 min
•
&format=webp)
Majs på grill er skønt både som tilbehør til resten af grill menuen, men kan også serveres som en selvstændig ret med et godt brød til. Denne opskrift på grillede majs har fået skud chili og en skøn "crumble". Smid dine majs på grillen og byd på solgule, sprøde majskolber med dejligt chilismør og salatost.
Ingredienser
Chilismør
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
½ dl
Hakket frisk koriander eller persille
|
|
½ spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
4
Majskolber
|
|
---|---|
50 g
Smuldret salatost i tern
|
Sådan gør du
Chilismør
Grillede majs
Har du ikke en grill, kan du fjerne bladene og "skægget" helt og i stedet grille majskolberne i ovnen under grill i 15-20 min. Smørret kan også bruges til dampede grøntsager eller fisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8070 kJ / 1929 kcal
Næringsindhold pr. 100g
690 kJ / 165 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 8,4 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 46,9 % | 19 g |
Fedt: | 44,7 % | 8,3 g |
