Grillet makrel med krydderurtesauce

Grillet makrel med krydderurtesauce

20 min
Makrellen er en af de lækre fisk, som vi skal huske at spise, fordi den indeholder sunde fedtstoffer. Her serveres den grillet med en dejlig krydderurtesauce - og fx nye kartofler.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne, skyl og tør dem.
  • Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm.
  • Grill makrelfileterne på skindsiden i ca. 3 min. - pres fileterne mod grillpanden, fx med en træspatel.
  • Drys med salt og peber og vend fisken. Grill makrelfileterne på "kødsiden" i ca. 1 min.
  • Læg fisken på et varmt fad og hold den varm.
Krydderurtesauce
  • Bring imens bouillonen i kog i en tykbundet gryde.
  • Rør vand og hvedemel sammen til en jævning og rør den i kvarken.
  • Pisk jævningen i den varme bouillon. Lad blandingen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Tilsæt krydderurter, sennep, salt og peber. Smag til.

Server de grillede makrelfileter med kogte nye kartofler, grillede grøntsager eller ristet brød.

Energiindhold for hele retten:

7050 kJ / 1685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 21,8 % 9 g
Kulhydrat: 5,8 % 2,4 g
Fedt: 72,4 % 13,7 g

Ingredienser

4 Ferske makrelfileter (ca. 450 g)
½ tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Krydderurtesauce
3 dl Grøntsagsbouillon
2 spsk Vand
2 spsk Hvedemel
150 g Creme fraiche
1 dl Hakket kruspersille
1 dl Klippet purløg
1 spsk Dijon-honningsennep
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber