Grillet makrel med krydderurtesauce
45 min

Grillet makrel med krydderurtesauce

Makrellen er en af de lækre fisk, som vi skal huske at spise. Selv om det er en fed fisk, er det de sunde fedtstoffer den indeholder.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet makrel med krydderurtesauce

Makrellen er en af de lækre fisk, som vi skal huske at spise. Selv om det er en fed fisk, er det de sunde fedtstoffer den indeholder.

Antal portioner
  • 4 ferske makrelfileter
  • ½ tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler
  • 300 g dampede fine ærter
  • 300 g dampede sukkerærter

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne, skyl og tør dem. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill makrelfileterne på skindsiden i ca. 3 min. - pres fileterne mod grillpanden, fx med en træspatel. Drys med salt og peber og vend fisken. Grill makrelfileterne på "kødsiden" i ca. 1 min. Læg fisken på et varmt fad og hold den varm.

Bring imens bouillonen i kog i en tykbundet gryde. Rør vand og hvedemel sammen til en jævning og rør den i fraichen. Pisk jævningen i den varme bouillon. Lad blandingen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt krydderurter, sennep, salt og peber. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %
Print