Blåbærkompot til ost
30 min

Blåbærkompot til ost

Dejlige fyldige ost med en frisk blåbærkompot smagt til med balsamicoeddike.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåbærkompot til ost

Dejlige fyldige ost med en frisk blåbærkompot smagt til med balsamicoeddike.

Antal portioner
  • 5 spsk sukker
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 300 g friske eller frosne blåbær
  • 6 små skalotteløg i kvarte
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g forskellige oste, fx Castello® økologisk brie
  • Castello® creamy Blue
  • Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 50 g knækbrød, fladbrød eller grove kiks

Fremgangsmåde:

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt eddike, blåbær, løg og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Læg låg på panden og kog ved svag i ca. 5 min. Tag låget af og kog kompotten ind ved kraftigt varme i ca. 2 min. Lad blåbærkompotten køle af og smag til.

Tip

Blåbærkompotten kan stå i køleskabet i ca. 1 uge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød hvidvin fra Bordeaux fx en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til ost