Blåbærkompot til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Dejlige fyldige ost med en frisk blåbærkompot smagt til med balsamicoeddike.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 spsk sukker
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 300 g friske eller frosne blåbær
  • 6 små skalotteløg i kvarte
  • ¼ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt eddike, blåbær, løg og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Læg låg på panden og kog ved svag i ca. 5 min. Tag låget af og kog kompotten ind ved kraftigt varme i ca. 2 min. Lad blåbærkompotten køle af og smag til.

Tip

Blåbærkompotten kan stå i køleskabet i ca. 1 uge.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød hvidvin fra Bordeaux fx en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til ost