Skøn blåbærkompot smagt til med balsamicoeddike. Perfekt sammen med ost!
Sådan gør du
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring, først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til sukkeret er lysebrunt. Tilsæt eddike, blåbær, løg og salt. Kog kompotten ved jævn varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Læg låg på panden og kog ved svag i ca. 5 min. Tag låget af og kog kompotten ind ved kraftigt varme i ca. 2 min. Lad blåbærkompotten køle af og smag til.
Tip
Blåbærkompotten kan stå i køleskabet i ca. 1 uge.
Energiindhold for hele retten:
6919 kJ / 1654 kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kJ / 186 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,6 g
Protein:
15,6 %
7,1 g
Kulhydrat:
34,6 %
15,8 g
Fedt:
49,8 %
10,4 g
Ingredienser
5 spsk
Sukker
2 spsk
Mørk balsamicoeddike
300 g
Friske eller frosne blåbær
6
Små skalotteløg i kvarte
¼ tsk
Groft salt
300 g
Forskellige oste, fx brie, blåskimmelost og skæreost