Risengrød i ovn
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Risengrød i ovn er såmænd blot en klassisk, nem risengrød, der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"-metoden. Risengrøden brænder ikke på i ovnen, og du slipper for at røre jævnligt i grøden. Du kan servere risengrøden med et drys fintrevet appelsinskal - det giver en virkelig god smag sammen med kanelsukkeret.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 3 dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
4 spsk
Rørsukker
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt kanel
|
Sådan gør du
Risengrød
Ved servering
Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5102 kJ / 1219 kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 15,6 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 80,7 % | 15,8 g |
Fedt: | 3,7 % | 0,3 g |
Relateret video
Sådan laver du risengrød
Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en traditionel lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.
