Risengrød i ovn

Risengrød i ovn

60+ min
Risengrød i ovn er såmænd blot en klassisk, nem risengrød, der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"-metoden. Risengrøden brænder ikke på i ovnen, og du slipper for at røre jævnligt i grøden. Du kan servere risengrøden med et drys fintrevet appelsinskal - det giver en virkelig god smag sammen med kanelsukkeret.
Mere inspiration

Den helt klassiske risengrød

Velbekomme!
Vidste du...

Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5145 kJ / 1230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 16,9 % 3,3 g
Kulhydrat: 78,7 % 15,5 g
Fedt: 4,4 % 0,4 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en traditionel lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.

Ingredienser