Julegrød med fløde

Julegrød med fløde

15 min
Tryl en rest risengrød om til en lækker dessert. Kold risengrød med iskold fløde og topping af stegte æbler, granatæblekerner og mandler. Mums!

Sådan gør du

Stegte æbler
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg æblebådene ved jævn varme i 4-5 min. - eller til de er bløde.
  • Rør risengrøden sammen med vaniljesukkeret og fordel den i 4 skåle.
  • Hæld iskold fløde rundt om grøden.
  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud.
  • Fordel de stegte æbler, granatæblekerner, mandler, honning og kardemommefrø på toppen og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5046 kJ / 1206 kcal

Næringsindhold pr. 100g

585 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 38,3 % 13,2 g
Fedt: 54 % 8,5 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på den klassiske risengrød.

Ingredienser

Stegte æbler
Smør
15 g
Stort syrligt æble, fx Elstar - skåret i både (ca. 175 g)
1
Kold risengrød (ca. 500 g)
5 dl
Vaniljesukker
2 tsk
Piskefløde
1 dl
Kardemommekapsler
2 tsk
Granatæblekerner
2 spsk
Grofthakkede mandler
2 spsk
Flydende honning
1 spsk