Klatkager af risalamande

Klatkager af risalamande

45 min
Tryl én af julens mest populære retter, rislamande, om til klatkager - og undgå madspild i julen. Rør æg og hvedemel i rislamanden og steg klatkagerne gyldne i smør. Dyp klatkagerne i kirsebærsauce eller server dem med frisk frugt. Brug rester af risalamanden til at lave disse luftige klatkager. som er meget nemme at lave - og du kan variere dem efter din smag. Klatkager er perfekte til brunch eller en lille dessert.

Sådan gør du

Klatkager af risalamande
  • Bland risalamande med æg og hvedemel - og rør det godt sammen.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne.
  • Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen.

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.

Energiindhold for hele retten:

2800 kJ / 669 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling
Fiber: -
Protein: 15 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 43 %
Mere inspiration

Den klassiske klatkage med en rest risengrød.

Klatkager
45 min
Klatkager
(145)

Ingredienser

Klatkager af risalamande
4 dl Kold risalamande
1 Æg
3 spsk Hvedemel
25 g Smør