Banankage

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Super nem at lave og så smager den som den altid har smagt...
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (1208 vurderinger)

Min bedømmelse:

Banankage

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Super nem at lave og så smager den som den altid har smagt...

Antal portioner

18 stykker pr. kage

  • 3 æg
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet, afkølet smør
  • 1 moset banan (ca. 1½ dl)

Pynt

  • 100 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tip

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Kan fryses uden chokolade.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %
Print