Banankage
Bedømmelse (220)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Banankage

Den gode gamle banankage, som altid er et hit. Super nem at lave og så smager den som den altid har smagt...

Antal portioner

18 stykker pr. kage

  • 3 æg
  • 170 g sukker (2 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g hvedemel (2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet, afkølet smør
  • 1 moset banan (1 12 dl)

Pynt

  • 100 g smeltet overtrækschokolade

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tip

Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Tips

Frysetip: Kan fryses uden chokolade.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min