Bananmuffins med chokolade
Bedømmelse (216)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokoladeglasur på toppen - bliver det bedre?

Antal portioner

ca. 12 stk.

  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1 34 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel (ca. 2 12 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 2 modne bananer
  • 100 g god mørk chokolade
  • 12 muffinsforme

Glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 12 spsk kakao
  • kogende vand

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.

Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og bag dem midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis med kakao og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.

Tips

Muffinsene smager også godt med kanel eller kardemomme, tilsæt evt. 2 tsk til dejen. Du kan også bruge en mindre muffinsform og lave 24 muffins.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 0 %