Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokoladeglasur på toppen - bliver det bedre?
Fryseegnet
Bedømmelse (428 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokoladeglasur på toppen - bliver det bedre?

ca. 12 stk.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 2 modne bananer
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 12 muffinsforme

Glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1½ spsk kakao
  • kogende vand

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.

Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og bag dem midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis med kakao og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Muffinsene smager også godt med kanel eller kardemomme, tilsæt evt. 2 tsk til dejen. Du kan også bruge en mindre muffinsform og lave 24 muffins.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 37 %
Print