Safranquinoa
45 min

Safranquinoa

Safranquinoa serveret med honningsauce, rucola og frisk appelsin.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Safranquinoa

Safranquinoa serveret med honningsauce, rucola og frisk appelsin.

Antal portioner
  • 225 g quinoa (ca. 3 dl)
  • 25 g smør
  • ½ tsk knuste safrantråde
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 1 dl rosiner

Honningsauce

  • 1 appelsin i halve fileter
  • ½ liter rucolasalat

Fremgangsmåde:

Hæld quinoaen i en sigte og skyl det godt. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits safranen heri i ca. ½ min. og tilsæt quinoa og bouillon. Kog quinoaen under tætsluttende låg i ca. 15 min. - eller til den er mør. Vend fennikel og rosiner i den varme quinoa.

Honningsauce

Rør imens fraiche sammen med honning og salt. Smag til.

Ved serveringen

Anret den varme quinoablanding på et fad sammen med appelsinstykker og rucolasalat. Server honningsaucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Chardonnay Californien, USA

Safran og sødme fra honning og rosiner trækker vinvalget over på en fadlagret chardonnay fra et varmt område Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar